Visszavonják a koncessziót ha 18 év alattiakat szolgálnak ki a trafikok

Az RTL Klub 2013. július 14-i híradójában mutatták be próbavásárlásokat eszközölve, hogy miképpen szolgálnak ki egyes esetekben 18 év alatti fiatalokat cigarettával a Nemzeti Dohányboltokban. Erre reagálva a Kormányzati Információs Központ közleményt adott ki ma.

 

 

A fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló 2012. évi CXXXIV. törvény elfogadásával a jogalkotó szándéka egyértelmű volt. A 18 év alatti fiatalok nem vásárolhatnak és nem is tartózkodhatnak a Nemzeti Dohányboltokban – áll a Kormányzati Információs Központ közleményében.

Az RTL Klub 2013. július 14-i híradójában felvetett problémát észlelve, Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár felkérte Gyulay Zsoltot, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját, hogy a konkrét eset kapcsán vizsgálja ki, történt-e a nemzeti kiskereskedelmi hálózatban 18 évnél fiatalabbak kiszolgálása.

Amennyiben az RTL Klub híradójában bemutatottaknak valós alapja van, akkor a törvény szellemében eljárva, 48 órán belül az érintett kiskereskedelmi egységek koncesszióját vonassa vissza.

Lázár János egyben azt kérte, hogy a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot az illetékes állami szervekkel, és még július folyamán kezdjék meg az országos szintű ellenőrzéseket a jogszabályok betartása és betartatása érdekében – írják a közleményben.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.