U19 Kézilabda Vb – A svéd szürkemarha nyerte a marhulást Budaörsön

Embermagasságú kabalafigurákat öltöztettek diákok az V. IHF Férfi U19 Kézilabda Világbajnokság résztvevő országainak színeibe, melyeket Budaörsi Városháza aulájában lehet megtekinteni június 28-tól. A rendhagyó kiállítást Wittinghoff Tamás és Sánta Áron nyitották meg.

 

 

 

Az Érddel közös rendezésű világverseny egyik népszerűsítő programjaként gyermekalkotásokból nyílt kiállítás a Városházán. A VB hivatalos kabaláját (angolul: Handbull) felöltöztetésére kiírt pályázatra budaörsi és budapesti iskolák diákjai szálltak versenybe. A pályázóknak a VB-n résztvevő huszonnégy ország egyikének jellegzetességeivel kellett feldíszíteni a kapott őshonos állatfigurát. A Budaörsi Hermann Ottó Általános Iskola harmadik helyezést ért el a norvég, míg a kreatív versenyt a csepeli Kazinczy Ferenc Általános Iskola hatodikosai nyerték a svéd szürkemarával.

A kiállítás megnyitóján Sánta Áron, a Budaörsi VB Szervezőbizottság elnöke nyilatkozatában kiemelte „Budaörs történetének legnagyobb sporteseménye lesz az ifjúsági kézilabda VB, hiszen közel 600 sportoló a világ huszonnégy országából fog hozzánk ellátogatni és hatalmas sport diplomáciai siker, hogy ezzel Budaörs felkerülhet a sport világtérképére.”

Beszámolójából kiderült továbbá, hogy a világbajnokság megnyitó-ünnepségét két – az angliai tehetségkutatót is megjárt – csapat látványos fellépése nyitja majd. A Face Team labdazsönglőrei, a Freelusion interaktív 3D társulatával, valamint a budaörsi Vivace Egyesület táncosaival állnak össze közös produkcióra, felejthetetlen élményt garantálva ezzel a kilátogatók számára.

Ifjú férfi kéziseink az augusztus 9-i nyitónapon Venezuela válogatottjával mérkőznek először, majd augusztus 14-én este Németországgal. Buzdításukra Kovács Áron – Legenda leszek című VB-himnusza minden mérkőzés előtt felcsendül majd, a nyitányon természetesen élőben is.

Wittinghoff Tamás polgármester a kiállítás megnyitóján elmondta „Fontosnak tartom, hogy egy ilyen világversenynek a társzervezőjeként városunk is otthont adhat, egyfelől programot, szórakozást és kikapcsolódási lehetőséget jelent a lakosságnak, másrészt nem mindennap találkozhatunk a világ élmezőnyébe tartozó csapatokkal, mely esemény biztosan jó hatással lesz az országos versenysporton kívül a helyi tömegsportra is.” Továbbá hozzátette, hogy reméli a Magyarország csapata jó eredményt fog elérni.

A szervezők a látványos megnyitón kívül a világbajnokság kéthetes időszakában folyamatos ingyenes kültéri programokkal várják a budaörsi és környékbeli lakosságot a Városi Sportcsarnokhoz. A nyitónapi Venezuela elleni, majd az augusztus 14-i Németország elleni mérkőzés mellett az osztrák–német derbi is érdekesnek ígérkezik, melyeket koncertek, gyerekprogramok és világ minden táját bemutató gasztronómiai kavalkád színesít, így növelve hazánk és a kézilabdasport népszerűségét.

A civil- és sportszervezetek számára ingyenes belépési lehetőséget biztosítanak a szervezők, de a lakossági belépőárak sem lesznek drágábbak, mint egy nyári hűsítő limonádé.

Bővebb információk a www.handballhungary2013.com oldalon találhatók.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.