Alternatív választási bizottságot alakít a baloldali ellenzék

Öt szakértőt kértek fel a baloldali ellenzéki pártok, hogy legyenek az e hónapban megalakuló alternatív választási bizottság tagjai.

 

 

Erről az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség, az MSZP és a Demokratikus Koalíció tájékoztatta szerdán az MTI-t.

A pártok felkérését elfogadta Bócz Endre volt fővárosi főügyész, Fleck Zoltán jogszociológus, Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda korábbi vezetője, Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság (OVB) korábbi elnöke és Szoboszlai György választási szakértő, az OVB egykori tagja.

A baloldali ellenzék pártjai április közepén állapodtak meg alternatív választási bizottság létrehozásáról, mondván, a parlamenti többség oly mértékben számolta fel a fékek és ellensúlyok jogállami rendszerét, hogy az már a választások tisztaságát veszélyezteti.

Mostani közleményükben azt írták: a felkért szakértőkből álló bizottság a voksolással összefüggő jogi és politikai folyamatok civil kontrollja lehet. Tájékoztatásuk szerint az alternatív választási bizottság még májusban megalakul, ezután a kezdeményezés támogatására kérik fel a “demokratikus ellenzék” többi pártját, illetve együttműködést kezdeményeznek civil szervezetekkel.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.