Fidesz: a baloldal saját botrányáról tereli el a figyelmet a dohánykoncesszió bírálatával

A Fidesz szerint a baloldal azért kezdett “kétségbeesett vádaskodásba” a dohánykoncessziós pályázatokkal kapcsolatban, hogy elterelje a figyelmet a magyar belpolitika “egyik legdurvább botrányáról”, amely a baloldalt érinti.

 

 

“Kiderült, hogy a baloldal – és köztük azok, akik ma jogállamról, demokráciáról papolnak, és újabbnál-újabb lejárató hadjáratot indítanak Magyarország ellen – készek voltak az alvilággal is lepaktálni azért, hogy a 2010-es választásokat manipulálják és hatalmukat mentsék” – írta a nagyobbik kormánypárt országgyűlési frakciója – a dohányboltokra kiírt koncessziós pályázatot ért ellenzéki bírálatokat követően – az MTI-hez eljuttatott közleményében csütörtökön.

Emlékeztettek arra, hogy a Portik-Laborc-ügy jegyzőkönyveiből az is kiderül: az alvilág a “dohányt” se sajnálta a baloldali politikusok együttműködésére.

A Fidesz szerint ez az igazi “dohánybotrány”, nem pedig az, hogy egy törvényes és nyílt pályázaton eddig több mint ötezer, a törvényi feltételeknek megfelelő és azt betartani kész magyar vállalkozó nyerte el a dohányárusítás jogát. Ennek köszönhetően ma Magyarországon – számos európai országhoz hasonlóan – állami monopóliumként, ellenőrzött keretek között működik a dohányáru kiskereskedelme – fűzték hozzá.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.