Orbán Viktor: az átalakulásban a lehetőséget kell nézni

A gazdasági válságban, a szerkezeti átalakulásokban azt kell nézni, hogy abból Magyarország számára milyen lehetőségek adódhatnak – mondta a miniszterelnök vasárnap fiatal közgazdászok előtt a Pest megyei Sarlóspusztán.

 

 

Orbán Viktor a Fejlődő Vállalkozások Egyesületének gazdasági konferenciáján – a kormany.hu-n közzétett video-összeállítás szerint – arról beszélt, azt kell nézni, hogy a világban zajló változások mennyire kedvezőek vagy kedvezőtlenek a magyaroknak. Ahol kedvező, ott fel kell erősíteni a javunkat szolgáló folyamatokat, ahol pedig kedvezőtlen, ott azokat gyengíteni kell, hogy minél kevesebb kárt okozzanak – mondta.

A kormányfő szerint arra is oda kell figyelni, melyek azok a lehetőségek, melyeket mások még nem vettek észre a válságban, és azokat észre kell venni. Persze ehhez kell önbizalom – fűzte hozzá.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy az európai emberek adják a világ népességének 8 százalékát, ők azok, akik előállítják a világ GDP-jének 20-25 százalékát, és ők azok, akikre a világ összes szociális kiadásának 50 százalékát költik, miközben az európai nemzetek adóssága folyamatosan, napi 1,2 milliárd euróval nő.

Ez így biztosan nem fog folytatódni – fűzte hozzá a miniszterelnök, rámutatva: a kérdés csak az, van-e terve Magyarországnak arra, hogy a változás eredményeképpen hol helyezkedjen majd el.

Orbán Viktor szerint soha többet nem lesz már olyan az európai világ – sem a gazdasági adatok, sem pedig a gazdasági szerkezet szempontjából – mint amilyen a válság előtt volt.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.