Szentkatolnai Bálint Gábor emlékkonferencia lesz Budaörsön

2013. április 13-án Szentkatolnai Bálint Gábor emlékkonferenciát rendeznek a budaörsi Városi Ifjúsági Klubban. (2440 Budaörs, Károly király u. 3.) A találkozót Obrusánszky Borbála nyitja meg; az egész napos program házigazdája Császárné Kollár Tímea lesz, a Pest Megyei Választmány elnöke, illetve a Jobbik Budaörsi Alapszervezetének elnöke.

 

 

A konferencia azzal a céllal jött létre, hogy bemutassa Szentkatolnai Bálint Gábor (1844-1913) életművét; könyvei és tanulmányai alapján a résztvevők elemzik majd nyelvészeti és kultúrtörténeti munkásságát. Szentkatolnai Bálint Gábor orientalista közel 30 nyelven beszélt; 1870-ben a Magyar Akadémia támogatásával keleti tanulmányútra indult. Munkássága során sikerült igazolnia Fogarasi János elméletét, miszerint a magyar nyelv szoros kapcsolatban áll a mongollal.

A találkozó reggel 9 órakor kezdődik egy könyvbemutatóval, majd ezt követően Obrusánszky Borbála és Császárné Kollár Tímea köszöntői következnek 10 órától. 11.30-kor a Szélrózsa néptáncegyüttes produkciója színesíti a programot. A délutáni előadások után pedig 16 órától veszi kezdetét egy kerekasztal-beszélgetés.

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni lehet előzetesen a rovasinfo@gmail.com címen.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.