Koppány Attila festőművész kiállítása Budaörsön

(Budaörs – 2013. április 9., Budaörsi Infó) A Budaörsi Városháza aulájában 2013. április 8-án Török Czene István budaörsi alpolgármester megnyitotta Koppány Attila festőművész kiállítását, amelyet április 30-ig lehet megtekinteni.

 

 

Az enyingi születési Koppány Attila székesfehérvári diákévei alatt ismerkedett meg közelebbről a grafika és a festőművészet folyamataival. Később Budapesten, a Műegyetem Építészmérnöki Karán folytatta tanulmányait, ahol művészeti kurzusokon is részt vett.

Első kiállítása 1968-ban nyílt meg Budapesten, ezután már rendszeresen kiállították műveit az ország határain belül és azokon túl is. Magyarországon a budapesti kiállítások mellett többek között Sopronban, Győrben és Mosonmagyaróváron is megtekinthetőek voltak a képei. Külföldön pedig Grazban és Erfurtban volt önálló tárlata.

A megnyitón Török Czene István alpolgármester elmondta, hogy a jelenleg Budaörsön élő festőművész kiállításának egyik célja a művészet és a kultúra közelebb vitele az emberekhez, az hogy a Városházára betérő emberek megismerjenek egy másik világot – a művészet világát.

A nyitó beszédben Török Czene István párhuzamot vont az építészet és a képzőművészet között: “A jó építész az mindig egy kicsit képzőművész szemmel gondolkozik”. Ez a kettősség jellemzi Koppány Attila műveit is, a különleges absztrakciók, a formai valóság elemeire bontása majd újrastrukturálása; emellett a játékosság és sokszínűség is jelen van a képeken.

Az alpolgármester kiemelte, hogy mennyire fontos ez a vándorlás motívum az építészet és a festészet között, és mennyire van jelen a művész életében is. Koppány Attilának van egy műterme Székesfehérvárott, – a városban – ahol az olajfestmények és az akrilok készülnek, és van egy műterme a budaörsi Kamaraerdőben – a természetben –, ahol pedig a grafikák készülnek.

Beszéde végén Török Czene István elmondta, hogy a kiállítás nem tematikus, hanem egy átfogó, a művész eddigi életművét kifejező válogatás.

 

A sebzett táj

Géniusz

Lányvirág

 

(Budaörsi Infó, Rácz Viktória)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.