A budaörsi karate szakosztály eddigi legjobb szereplése a Magyar Bajnokságokon!

Óriási erőfeszítésekkel és kitartással sikert sikerre halmoztak hétvégén a budaörsi sportolók. A focisták Érd csapatát győzték le, a karatékák különböző kategóriákban állhattak a dobogó tetejére, és a dzsúdósok is számos érmet tudhattak magukéinak.  A karate szakosztály mostani szereplése az eddigi legjobb eredménynek számít a Magyar Bajnokságokon!

 

 

 

Labdarúgás

2013. 03. 23-án, szombaton a budaörsi focisták Érd csapatát látták vendégül, és nehéz mérkőzésen a hosszabbításban sikerült megszerezni a győzelmet. A vendégek már a találkozó elején beálltak védekezni, támadást szinte nem is vezettek. A mieink végig nagy nyomást gyakoroltak az érdi kapura, melybe a 91. percben, Tüske Roland talált be, ezzel itthon tartva a három pontot!
2013.03.09. 14:30 – Budaörs, Árok u., 300 néző.
Játékvezető: Gelb Tamás (Grünvald Gábor, Sarlak Goudarzi Farhang)

Budaörsi SC:
Németh V. – Pleván, Lőrincz, Csobánki, Rajnay – Lászka – Balogh B., Lattenstein, Tüske (Sajbán II.-92′), Sánta – Kerekes (Brkic-46′).
Cserék: Pap B. (kapus), Márton, Herczeg, Kaszás.
Gól: Tüske (91′)

 

Karate

A 2013. évi WKF Karate Magyar Bajnokságot Mogyoródon rendezték március 23-24-én. Közel 60 klub, több mint 600 karatékája indult, 8 évestől felnőttig, utánpótlás és haladó kategóriákban, egyéniben és csapatban. Ez a megmérettetés a legrangosabb hazai nem nemzetközi verseny, az itt elért eredmények igazán mérvadóak.

Az első nap szerepeltek a kadet, junior, U21 és a felnőttek. Katában (formagyakorlat) Czifferi Péter a felnőttek között lett harmadik, míg Forgács Tamás a kadettek között. Kumitében (küzdelem) arattak a lányok: Magyar Bajnok lett kadetben Juhász Debóra, juniorban Lakatos Nóra és Juhász Bernadett. U21-ben és felnőttben is második lett Juhász Nikolett. Az U18 lány csapat ezüstérmes lett.

Juhász Bernadett

Juhász Debóra

Lakatos Nóra

Vasárnap a 14 év alattiak szerepeltek és folytatták az első nap kiváló szereplését: Magyar Bajnok lett: Borbás Botond, Oláh Boldizsár, Szedő Luca és az U14 lány csapat. Másodikok lettek: Németh Zsolt és Oláh Donát, míg bronzérmet szereztek Geréd-Király Tamás, Gutveiler Péter és az U14-es fiú csapat.

Összesítve: 7 Magyar Bajnoki címet, 5 ezüst és 5 bronzérmet nyertek a BSC. karatékái. Ez azt jelentette, hogy az összesített csapatversenyben a III. helyen végeztek úgy, hogy az idén utánpótlás kategóriában nem indítottak versenyzőket, csak haladóban! Ez az eredmény a karate szakosztály eddigi legjobb szereplése a Magyar Bajnokságokon!

 

Judo

2013. március 23-án, szombaton a Budapesten megrendezésre kerülő Junior Országos Rangsor Versenyen Kormány István bronzérmes lett.
Szintén szombaton, Százhalombattán bonyolították le a Nyílt Magyar Masres Oszágos Bajnokságot, ahol dzsúdósaink kiemelkedő eredményeket értek el.


 

Eredmények:

M6 81 kg: Németh Károly aranyérmes.
Az egy korcsoporttal fiatalabbak között is elindult ahol a döntőben osztrák ellenfelétől kikapott így ezüstérmet szerzett.M4 +100 kg: Ódor Zoltán negyedik
M3 81 kg: Fehér Csaba aranyérmes
M3 66 kg: Göndöcs Attila aranyérmes
M3 90 kg: Márkus Barnabás bronzérmes
M3 +100 kg: Fazekas Csaba ötödik
M3 73 kg: Zachár Attila aranyérmes
M3 90 kg: Korányi Krisztián ötödik
M2 73 kg: Büki Péter aranyérmes
M2 90 kg: Szaszkó Ákos aranyérmes
M1 73 kg: Umheiser István bronzérmes
F2 57 kg: Charé Hajnalka ezüstérmes

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.