“Én nagyon szeretném, hogyha együtt lehetne megszervezni a budaörsi bolhapiacokat”

(Budaörs – 2013. március 26., Budaörsi Infó) 2013. április 6-án szombaton 8-12 óra között az idei évben harmadik alkalommal kerül megrendezésre a 2009 óta rendszeresen jelentkező budaörsi Bolhapiac, melyet a Városi Ifjúsági Klub épületében (Budaörs, Károly király u. 3.) tartanak meg. A rendezvény jövője továbbra is bizonytalan. Bartha Károlyné szervező lapunknak számolt be a Bolhapiac kapcsán felmerülő nehézségekről.

 

 

A legutóbbi Bolhapiacról készített színes, képes beszámolónkat is megtekinthetik az oldalunkon. Bartha Károlyné, a rendezvény szervezője korábban már beszélt lapunknak arról, hogy jelenleg milyen nehézségekkel küzd a kezdeményezés: a helyszínek bérleti díját a kezdeti időszakban Keller László képviselő fizette, majd a kerületi MSZP finanszírozásának jóvoltából sikerült újra és újra megszervezni a Bolhapiacot Budaörsön.

Az április 6-án megrendezésre kerülő Bolhapiac helyszínéül most a Városi Ifjúsági Klub épülete fog szolgálni, amelynek a bérleti díja óránként ötezer forint, ez – a szervező elmondása szerint –, nagyban megnehezíti a kezdeményezés fennmaradását, hiszen az alkalmi árusokká vált magánemberek képtelenek lesznek összeadni ezt az összeget. Hiszen ők maguk is azért árulják portékáikat, hogy egy csekély pénzösszeget kapjanak érte, ha egyáltalán megtetszik bárkinek is az általuk kínált termék. A jövő így továbbra is bizonytalan a rendezvény számára.

Bartha Károlyné, a budaörsi Bolhapiac ötletgazdája elmondta, hogy a korábbi területen – Szabadság út 71. – nem kapott most helyet a rendezvény. Március 2-án egy eladó ház udvarában sikerült helyet biztosítani a Bolhapiacnak, de akkor a tulajdonosok egyike kifejtette, hogy ez nem a legtökéletesebb megoldás, hiszen jogilag sebezhetőek maradnak. Elmondása szerint, amennyiben a Budaörsi Önkormányzat egy szívességi használatról szóló kérést adna ki, akkor rögvest megoldásra találna a probléma.

Bartha Károlyné elmondta még, hogy “az Önkormányzat azt mondta, hogy rendben, de akkor kellenek az ő adatai, stb., én meg nem könyörgök senkinek. Akkor az Ifjúsági Házat szeretnénk kibérelni, de olyan “horror” a bérleti díj – legalábbis nekünk nagyon magas –,  óránként ötezer forint. Az emberektől ennyit nem lehet összeszedni… és akkor még nem beszéltem semmi másról, csak a bérleti díjról. Az Önkormányzatnál felajánlották a részünkre a parkoló használatát, de könyörgöm, senki nem fog odajönni. Nem fognak odajönni, mert kiesik. Ha már kell egy pár lépést tenni, akkor már nem jönnek oda az emberek. Már például az Ifjúsági Házba sem jönnek annyian mint itt a főutcán. Én ezt már kitapasztaltam többször, én ezért is szerettem volna a szerviz utat, mert mindenütt – országosan is és a világban is – így működik.”

“Én tényleg a szegény embereken próbálok segíteni, nekem ebből semmi de semmi hasznom, annyi hasznom van – ami erkölcsi –, hogy megismernek az emberek. De ezenkívül nekem semmi hasznom nincs, a saját telefonomat használom. Annyi biztos, hogy a május elsejei alkalmat az MSZP rendezvényével együtt tartjuk. De, hogy aztán mi lesz, azt nem tudjuk.”

Egy korábbi beszélgetésünk során Bartha Károlyné elmondta, hogy a Lakótelepi Bolhapiac rendezvényével közösen is szívesen szerveznék a budaörsi Bolhapiacot. “A német kisebbséggel is korábban együtt voltunk, én felvittem a csapatomat, ők az idén nem is csináltak még bolhapiacot. Én nem vagyok ellenséges, én nagyon örülnék neki, sőt összeálltam nyáron a termelői piaccal is, ami nem jött be. Én nagyon szeretném, hogyha együtt lehetne megszervezni a budaörsi bolhapiacokat. Tavaly csinálta a Művelődési Ház a Gyerek Bolhapiacot, ott csak gyerekek árulhattak. Itt az lenne a jó, az lenne az érdekünk, hogy áruljon a német, a gyerek, a sváb, mindenki. Tényleg mindig olyan jó hangulat van, azt mondták az emberek is, hogy már alig várják a következő alkalmat.”

Bartha Károlyné kérdésünkre elmondta, hogy korábban már sikerült beszélnie Szanka Lászlóval, a Budaörsi Lakótelepért Egyesület elnökével, de pontos egyeztetés még nem történt az ügyben.

“Már volt arról szó, hogy eljön a rendezvényünkre Kálóczi Imre képviselő úr is, azt mondta, hogy a legközelebbire jön, én ennek nagyon örülnék. Várom, hogy beszéljük meg, és legyen együtt a két rendezvény.”

Hogy mi lesz a Bartha Károlyné által szervezett budaörsi Bolhapiaccal, sikerül-e egyeztetnie a többi szerveződéssel, esetleg valaki támogató szárnyai alá veszi őket, az még a jövő zenéje.

Egy biztos, április 6-án 8-12 óra között az Ifjúsági Klub szolgál helyszínéül az újabb lázas kincsvadászatnak.

(Budaörsi Infó, Porcsin Lívia)

facebook:

1 Komment

  1. […] Bartha Károlynéval, a budaörsi Bolhapiac szervezőjével korábban készített interjúnk kapcsán szólalt meg Szanka László, a Budaörsi Lakótelepért Egyesület elnöke, aki szerkesztőségünknek elmondta, hogy Bartha Károlyné “engem azzal támadott le, hogy mi a jobboldallal akarjuk kitúrni őket a városból. Neki az a fixaideája, hogy mögöttünk Kálóczi Imre (Fidesz-KDNP) áll. Egy pártlogó sincs kint a rendezvényünkön, én őt meg sem hívtam, csak a két lakótelepi képviselőt hívtam meg.” […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.