Még mintegy százötvenen várják, hogy kimentsék a hó fogságából

A rendőrség péntek esti adatai szerint 146 ember és 73 jármű mentése van folyamatban az ország közútjain, a havazás miatt elzárt utak száma 141, az áramszolgáltatás 129 településen szünetel.

 

 

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) este kilenc órai tájékoztatása szerint a mentőegységek 20.15 óráig  országszerte 12.670 embert és 3.466 gépjárművet szabadítottak ki a hó fogságából, a katasztrófavédelem 692 műszaki mentést hajtott végre.

Az úton rekedtek ideiglenes elhelyezésére 523 melegedő áll rendelkezésre, ellátásban 7946-an részesültek.

A közlés szerint a rendőrség továbbra is korlátozza számos település elhagyását, az áramszolgáltatási kimaradással érintett 129 településen a rendőri jelenlét folyamatos.

A rendőrség ismételten arra kéri az állampolgárokat, hogy saját biztonságuk érdekében ne induljanak útra, tájékozódjanak a meteorológiai körülményekről, és egyben felhívják a figyelmet arra: a még mentésre váró elakadt gépjárművek vezetői és utasai ne szálljanak ki a járművekből, a rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai folyamatosan dolgoznak mentésükön. A rendőrség kéri továbbá, hogy az elakadt gépjárművek vezetői működtessék az elakadás jelzőt, ezzel is hívják fel magukra a figyelmet.

A katasztrófavédelem, a rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, a honvédség, a polgárőrség, a készenléti szolgálatok és az együttműködő szervezetek, valamint a karitatív szervezetek munkatársai embert próbáló erőfeszítéseket tesznek a rendkívüli időjárás következtében az országban kialakult helyzet normalizálása érdekében – olvasható az ORFK közleményében.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.