Csaknem négyszáz ember elszállásolására készültek fel a budaörsi iskolában

Csaknem négyszáz, az M7-es és M1-es autópályán, illetve az 1-es főúton rekedt, a rendőrség és a katasztrófavédelem segítségével a budaörsi hipermarketek parkolójában menedéket talált embernek tud ágyat és takarót biztosítani egy helyi általános iskolában éjszakára a katasztrófavédelem és a vöröskereszt – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője péntek este az MTI-vel.

 

 

Spitz Alexandra tájékoztatása szerint a bajba jutott és Budaörsig visszakísért autósokat – többségük külföldi állampolgár – délután öt óráig a budaörsi Tesco áruház előterében látták el a vöröskeresztesek meleg étellel és itallal, majd a város Hársfa utcai általános iskoláját nyitották meg a számukra, ahol éjszakára is maradhatnak.

Mivel a budaörsi nagy parkolóba folyamatosan érkeznek újabb csoportok (a rendőrség korábbi információja szerint az 1-es főút megyei szakaszán rekedt több mint száz járművet konvojban kísérik ide), késő délutántól az időközben kinyitott Auchan áruház előterében rendeztek be melegedőt – mondta Spitz Alexandra. Innen kisebb csoportokban kísérik át az iskolába az embereket.

A vöröskereszt és a katasztrófavédelem összesen 380 ember számára tud ágyat és takarót biztosítani, de a térség lakóinak felajánlásait (tartós élelmiszert, meleg italt) is várják.

A megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta azt is, hogy 136 hivatásos tűzoltójuk 3 önkéntes tűzoltó egyesület segítségével, 35 járművel pénteken 203 embert mentett ki a hóval betemetett utakról, senki sem sérült meg.

Mivel az erős széllökések és a hófúvás miatt továbbra is másodfokú riasztás van érvényben a szentendrei, a ráckevei, a pilisvörösvári és az érdi kistérségben, ezekre a területekre lehetőleg senki ne induljon el – hívta fel a figyelmet Spitz Alexandra.

Az MTI információi szerint a régióban a tűzoltók most is folyamatosan végzik a hóban rekedt és árokba csúszott járművek műszaki mentését, míg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. ötven járművel igyekszik mielőbb megtisztítani a térség főbb útjait.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.