Bolhapiac, avagy a portékák kincsestára Budaörsön (képek)

(Budaörs – 2013 március 4. – Budaörsi Infó) Az idei évben második alkalommal rendezik meg a 2009 óta rendszeresen jelentkező budaörsi Bolhapiacot, melyet a mostani alkalommal a Szabadság út 71. szám alatt tartottak. A néhány órás rendezvényen a vásárlók különböző portékák és kincsek közül válogathattak. A vásári hangulat és jókedv végül a szervezőket is magával ragadta.

 

 

 

A rendezvény szervezője, Bartha Károlyné beszámolt lapunknak arról, hogy jelenleg milyen nehézségekkel küzd a kezdeményezés: a helyszínek bérleti díját a kezdeti időszakban Keller László képviselő fizette, majd a kerületi MSZP finanszírozásának jóvoltából sikerült újra és újra megszervezni a Bolhapiacot Budaörsön. A jövő azonban bizonytalan a rendezvény számára.

A Bolhapiacnak jelenleg egy eladó ház udvarában sikerült helyet biztosítani, de a tulajdonosok egyike kifejtette, hogy ez nem a legtökéletesebb megoldás, hiszen jogilag sebezhetőek maradnak. Elmondása szerint, amennyiben a Budaörsi Önkormányzat egy szívességi használatról szóló kérést adna ki, akkor rögvest megoldásra találna a probléma.

Bartha Károlyné röviden elmesélte lapunknak, hogy munkája azért is bír nagy jelentőséggel, mert Pest megyében ő szervezett először Bolhapiacot, s mindezt szinte teljesen önerőből. Azóta több pártfogója is volt a rendezvénynek, de most bizonytalanná vált a jövőjük. Budaörsön, a február 27-i képviselő-testületi ülésen Laczik Zoltán MSZP-s képviselő felszólalt az érdekükben, hogy megoldódjon a Bolhapiac elhelyezési problémája. Akkor a képviselő úr kérte, hogy – amennyiben ez lehetséges – havonta egy alkalommal az Ifjúsági Klubot bocsássák a szervezők rendelkezésére.

Bartha Károlyné hozzátette: ebben az ügyben azóta nem történt fejlemény, tehát egyelőre nem tudnak biztosat mondani a távolabbi jövőről. Annyi bizonyos, hogy a május elsejei alkalmat az MSZP rendezvényével együtt tartják.

A szervezőnő azt is elmondta, hogy a Fidesz kezdeményezésében is várható egy hasonló rendezvény, amellyel kapcsolatban kifejtette, hogy a Bolhapiac számára az is megoldást jelentene, ha velük együtt kínálhatnák portékáikat. Bartha Károlyné megjegyezte, hogy eddig a Polgármesteri Hivataltól nem érkezett támogatás a rendezvény megtartásához.

A mai alkalomra meghívták Laczik Zoltán és Kálóczi Imre képviselő urakat, ők azonban végül nem érkeztek meg.

A rendezvény szervezőjével folytatott beszélgetés alatt “kiszúrtunk” egy osztrák csendőrségi zubbonyt, melyet Bartha Károlyné rögvest fel is próbált. A szervező kollégák kapva-kaptak az alkalmon, és a kincsek közül kihalásztak egy kitüntetést, majd azt fel is tűzték a kabátra.

A képen is jól látható, hogy a helyszínen sem kacajban, sem pedig napsütésben nem volt hiány. A tömegben sétálva néhány kisgyerek is lázas kincsvadászatba kezdett a táskák, a műanyag törpedinoszauruszok, a játékpisztolyok és a nyakláncok tengerében.

A legüdítőbb színfolt mégis egy igazi fekete kiskutya volt, aki virgonc farokcsóválásával derítette jókedvre a nézelődőket.

Ott a dinoszaurusz!

Néhány hetes fekete kiskutya, nem eladó :)

Szerkesztőségünk kedvence, a Jégkorszakból ismert Cid

Meg is telt az udvar

Gyöngyből készült kokárdára is bukkantunk

(Budaörsi Infó – Porcsin Lívia)

facebook:

2 hozzászólás

  1. […] legutóbbi Bolhapiacról készített színes, képes beszámolónkat is megtekinthetik az oldalunkon. Bartha Károlyné, a rendezvény szervezője korábban már beszélt lapunknak arról, hogy […]

  2. […] Lakótelepi Bolhapiacot. 2013. április 6-án szombaton 8-12 óra között kerül megrendezésre a 2009 óta rendszeresen jelentkező budaörsi Bolhapiac, melyet a Városi Ifjúsági Klub épületében tartanak meg. Bartha Károlyné szervező lapunknak […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.