Már beadhatók a versenyképességi és kiválósági pályázatok

Már beadhatók a K+F Versenyképességi és Kiválósági Szerződések című felhívásra a pályázatok – hívja fel a figyelmet a Deloitte.

 

Az ország egész területén elérhető pályázati kiírás keretében akár 6 milliárd forint összegű támogatást is el lehet nyerni integrált K+F projektek megvalósítására – olvasható a társaság hírlevelében. A pályázaton gazdasági társaságok. költségvetési szervek, nonprofit szervezetek vehetnek részt.

A kiírás célja, hogy stratégiai jelentőségű, Magyarország versenyképességét növelő projekteket támogasson, így akár 4 év futamidejű projektekkel is lehet pályázni. A pályázat keretében több “alprojekt” is alkothat egy integrált projektet.

Veszprémi István, a Deloitte Zrt. adópartnere a hírlevélben kiemeli: a pályázatokat konzorciumban lehet benyújtani, akár minden “alprojekt” esetében külön-külön konzorciummal. A legfontosabb támogatható tevékenységek az alapkutatás, az ipari kutatás és a kísérleti fejlesztés, melyek esetében személyi jellegű költségek, igénybe vett szolgáltatások, anyagköltség, rezsiköltség, eszközbeszerzés és immateriális javak beszerzése számolható el.

A pályázatokat 2013. január 15-től a keret kimerüléséig, de legkésőbb 2013. december 31-ig lehet beadni. Az első pályázatértékelési nap 2013. április 15-én lesz, az addig beérkezett pályázatok nagyobb eséllyel részesülhetnek támogatásban, mivel a későbbiekben valószínű a pályázati keret kimerülése.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.