Melegeljegyzés a Fehér Házban

A Fehér Házban kérte meg egy másik férfi kezét egy amerikai katona a hét végén; ez az első ismert eset, amelyben egy azonos nemű pár az amerikai elnöki rezidenciát és hivatalt választotta eljegyzése helyszínéül.

 

Matthew Phelps, az amerikai haditengerészet századosa nyitvatartási időben, az egyik szalonban térdelt le partnere, Ben Schock előtt, majd húzta fel kezére a jegygyűrűt. A szokatlan eseményről készült fotók felkerültek az internetre, ahol nagy feltűnést és sok ezer lelkes reagálást váltottak ki.

Phelps százados elmondta a The Atlantic Wire című online magazinnak, hogy a helyszínválasztásnak nincs politikai üzenete; csak azért választották a Fehér Házat, mert fél éve ott volt az első randevújuk. Mindamellett a pár köszönetet mondott Obamáéknak, amiért “rendelkezésükre bocsátották a termet”. Az esküvőt tavaszra tervezik.

Matthew Phelps a 2001-es terrortámadás után jelentkezett a hadseregbe, hogy a hazáját szolgálja. Elmondta, hogy egy szövetségi törvény értelmében a kormány nem ismerheti el törvényesnek tervezett házasságukat.

Barack Obama az első amerikai elnök, aki állást foglalt az azonos neműek házasságának engedélyezése mellett – emlékeztet a Daily Mail című brit lap.


facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.