Adventi programok rászoruló gyerekeknek

Az ország különböző részeiről érkező, nehéz anyagi körülmények között élő gyereket lát vendégül Budapesten kedden és szerdán az egyik utazási iroda.

 

Az idén az ország 40 különböző pontjáról várják a rászoruló gyermekeket, akik filmvetítésen vehetnek részt és sétálhatnak a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban. Egyes gyerekcsoportok a Parlamentet tekinthetik meg, másoknak a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum szervez programokat. Az Advent Budapesten elnevezésű rendezvényre kedden mintegy 600, szerdán 400 diákot várnak – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég kedden az MTI-vel.

A Millennium utazási iroda által szervezett rendezvény célja olyan gyerekek megajándékozása, akik nehéz körülmények között, hátrányos helyzetben nevelkednek, ezért szülői, gondviselői erőforrásból nem juthatnak el hasonló programra, kirándulásra. Emellett olyan, kistelepüléseken élő diákokat is vendégül látnak, akik szorgalmuk, képességeik révén kiváló tanulmányi eredményeket értek el.

Az első ilyen jellegű jótékonysági eseményt 2004 decemberében szervezték meg 350 gyerek részvételével, 2011-ben pedig már 1400 gyereket láttak vendégül.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.