Bajnai Gordon: a normális országot akaróknak kell győzniük

A normális országot akaróknak kell győzniük azok felett, akik az ország megosztásából, az örökös harcból próbálnak maguknak hatalmat építeni – jelentette ki Bajnai Gordon volt kormányfő, a Haza és Haladás Egyesület alapító elnöke egy kedd esti győri fórumon.

 

A politikus hozzátette: “nem elég kormányt váltani, rezsimet kell váltani”, hiszen a most hatalmon lévő kormányzat parlamenti ciklusokon túlnyúló mandátummal helyezett pozícióba olyan embereket, akik gáncsolhatják az Együtt 2014 által szükségesnek tartott korszakváltást.

Bajnai Gordon kiemelte: ma is sokan vannak, akik változást akarnak, hiszen akik 2010-ben erre voksoltak, nem azt a változást kapták meg, amelyben reménykedtek.

Mint mondta, olyan politikai középre van szükség, amelynek szereplői “nem egymás létét kérdőjelezik meg, hanem a megoldásait”, és hosszú távra, 25-30 évre egyezségre jutnak négy témában: nemzet, szolidaritás, haladás, Európához tartozás. Hozzátette: egy ilyen tömörülés megteheti azt is, hogy margóra szorítja a szélsőséges erőket.

A magyar kormány gazdaságpolitikájáról kijelentette: a “kudarcos, kontár” kormányzati intézkedések miatt valójában az a kérdés, lesz-e értelme a megszorításoknak.

Bajnai Gordon szerint a jelenlegi kormányzat három nagy erőtartalékot is felélt: intézkedései miatt menekül Magyarországról a külföldi befektetői tőke, miközben a magánnyugdíjpénztárak háromezer milliárd forintot meghaladó vagyonának felét “elégette” a folyó költségvetés finanszírozására. Harmadik pontként azt sorolta, hogy megnehezítették az alacsony képzettségű munkaerő számára az álláshoz jutást.

“Nulladik számú feladatként” a bizalom visszaállítását nevezte a szónok, aki mintegy kétszáz fős hallgatóság előtt mondott beszédében többször is kiemelte: bizalom nélkül sem a társadalom, sem a gazdaság nem működik.

“A bizalmat először is belül kell visszaszerezni”, ennek egyik eleme a jogállam helyreállítása, majd “rendbe kell rakni, alapvető fordulattal” a gazdaságpolitikát – jelentette ki a volt miniszterelnök.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.