Nagy felháborodást okozott a Diákhitelről szóló reklám

Letiltották a Diákhitel Központ egy októberi reklámját, mely a különböző közösségi oldalakon megjelent vélemények szerint, nem egyértelmű üzenetet közvetített. Sőt többen is azt állították, hogy a tanulás helyett a lógásra biztatta a diákokat. 

 

 

Az említett történetben egy fiú és egy lány alszanak együtt, mikor kora reggel megszólal a vekker. A fiú álmosan megpróbál felkelni az ágyból, miközben a lány megkérdezi, hogy hova megy, mire a következőt válaszolja: dolgozni. A lány ekkor így szól: „ de már van diákhiteled”.

 

A reklám mindössze másfél hétig volt látható a képernyőn, egy ideje pedig a sok felháborodásnak köszönhetően lekerült a műsorról. A Hvg.hu értesülése szerint a rengeteg tiltakozó véleményt látva abbahagyták a reklám sugárzását. Többen is azt állították, hogy a reklám a fiatalokat arra biztatta, hogy ne dolgozzanak, hanem inkább diákhitelből éljenek.

 

A Hvg.hu a Diákhitel Központot is megkereste, ahol azt nyilatkozták, hogy nem akarták arra biztatni a fiatalokat, hogy ne keressenek munkát. Csupán azt akarták bemutatni, hogy a diákhitellel megkönnyíthetőek a hétköznapok terhei. Így pedig a fiatalok a tanulásra koncentrálhatnak, és nem megy a munkára fordított idő a tanulás rovásra.

 

A film elkészítésében egyébként a Központ a Lounge Designnal segített, a beszerzés értéke pedig 4 900 000 forint volt. A Hvg.hu megkérdezte azt is, mekkora volt a vetítés költsége, erre azonban nem kaptak választ.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.