A hit éve a Hegyvidéken

Egész napos programsorozatot tartanak a hit éve alkalmából a főváros XII. kerületében vasárnap. A rendezvények mindegyikére díjtalan a belépés.


 

A hit évét XVI. Benedek pápa hirdette meg a II. Vatikáni Zsinat 50. évfordulója alkalmából, a 2012. október 11. és 2013. november 24. közötti időszakra.
 

A vasárnapi programsorozatot a Hegyvidéken működő keresztény felekezetek, a kerületi önkormányzat és a MOM Kulturális Központ szervezte, és tizenegy helyszínen lesznek rendezvények. A Budahegyvidéki Evangélikus Egyházközség például gospel istentiszteletet tart, a Felső-Krisztinavárosi Keresztelő Szent János Plébánián gitáros mise lesz, az Istenhegyi Szent László Plébánia nyitott templom délelőttöt szervez, a Svábhegyi Református Egyházközség pedig istentiszteletet és szeretetvendégséget hirdetett. Emellett több szentmise és istentisztelet lesz a városrészben.

 

A MOM Kulturális Központban délután a betlehemi történet elevenedik meg, a mesemondó oly módon idézi fel a bibliai eseményeket, hogy a szereplők a közönség soraiból lépnek a színpadra. Ugyanitt püspöki kerekasztal is lesz, továbbá az érdeklődők csatlakozhatnak egyházi közösségek aktív tagjainak beszélgetéséhez.
 

A családi programok között egyebek mellett az UniCum Laude együttes koncertje szerepel, de lesznek kiállítások, kézműves-foglalkozások, filmvetítések is.

 

MTI

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.