A Budaörsi Halpiac magyar pisztrángja mindent vitt Párizsban

Az ide párizsi SIAL kiállításon a rangos Sial d’Or GLOBAL díjat 2012-ben a Budaörsi Halpiac egyik tulajdonosa, Palotás Péter vehette át.

 

A párizsi SIAL kiállítás évről-évre a világ élelmiszeriparának az egyik legnagyobb seregszemléje. 100 országból 5900 kiállító, 140 000 látogató és 1500 újságíró vett részt a nagyszabású kiállításon. Az eseménysorozat fénypontja pedig minden évben a GLOBÁL díj átadása, melyet SIAL d’Or termékversenyre már hónapokkal korábban benevezett innovatív termék egyike nyerheti el.

Idén 29 ország 243 terméke szállt versenybe a rangos díjért.

 

A 2012-es év biztosan emlékezetes marad a magyaroknak, hiszen a Budaörsi Halpiac tulajdonosa, Palotás Péter vehette át a nagydíjat, melyet a versenybe nevezett innovatív kiszerelésű, sütőben süthető, fűszervajas magyar pisztrángjával nyert el.

 

A Budaörsi Halpiac által fejlesztett SELFISH® Pisztráng már korábban is részesült elismerésben. Tavasszal Montrealban a SIAL kategória válogatóján elnyerte a „hűtött nem tejtermék” kategória, valamint a SIAL d’Or ország ország díjat is, melyet 29 ország 1-1 terméke kaphat meg.

 

A SELFISH® Pisztráng jelenleg nyolcféle kiszerelésben kapható. A termékcsalád minden egyes tagja szagmentes, cseppmentes, az eltarthatóságot meghosszabbító biztonságos csomagolásban kerülnek forgalomba. Csomagolással együtt megsüthetők, valamint az elkészítéséhez segítséget nyújt a csomagoláson megtalálható recept.

 

A halpiac feldolgozó üzemébe naponta érkeznek a friss hal szállítmányok a világ minden pontjáról. A gazdag hal választékot gyorsfagyasztott termékek is kiegészítik. A nyertes termékcsaládhoz hazai halat használnak fel, a fő beszerzési forrásuk pedig a lillafüredi pisztrángtenyésztő telep.

 

Ez volt az első alkalom a SIAL d’Or történelmében, hogy magyar termék kategóriadíjat nyert, sőt

a neves Global díjat is elhozta!

 

Füredi Szilvia

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.