Női Kézilabda BL- A középdöntőbe jutás is eldőlhet

A Győr és az FTC már a hétvégén bebiztosíthatja középdöntős helyét a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

 

A két magyar együttes három forduló után egyformán százszázalékos mérleggel vezeti csoportját, és ha a következő körben is nyer- illetve a norvég Larvik a papírformának megfelelően legyőzi az orosz Dinamo Volgogradot-, akkor az utolsó két mérkőzésétől függetlenül bejut a legjobb nyolc közé.

 

A mostani hétvégén az előző fordulóban egymás ellen pályára lépett csapatok találkoznak fordított pályaválasztói jog mellett. Ennek megfelelően a Győri Audi ETO KC a Krim Ljubljanát látja vendégül szombaton- az előző idényben finalista magyar együttes a szlovén fővárosban 31-20-ra diadalmaskodott.

 

Az FTC-Rail Cargo Hungaria az utóbbi két KEK-kiírást megnyerte, most pedig a BL-ben vitézkedik. A svéd Sävehofnak a múlt héten, Dabason nem termett babér (31-28), és ha vasárnap, idegenben újból nyerne a magyar csapat- valamint a 2011-es bajnok Larvik győzne a vendég Volgograd ellen (egy hete, az orosz városban simán, 35-24-re diadalmaskodott a skandináv alakulat)  akkor Elek Gábor vezetőedző együttese is a középdöntőbe kerülne.

 

A magyar érdekeltségű csoportok programja:

Női BL, 4. forduló:

B csoport:
Győri Audi ETO KC – Krim Ljubljana (szlovén), szombat 15.45
Koprivnica (horvát)-Cluj (román), vasárnap 17.00
Az állás: 1. Győri Audi ETO KC 6 pont, 2. Koprivnica 4, 3. Krim Ljubljana 2, 4. Cluj 0
C csoport:
Larvik (norvég)-Dinamo Volgograd (orosz), szombat 17.45
Sävehof (svéd)- FTC-Rail Cargo Hungaria, vasárnap 15.00Az állás: 1. FTC 6 pont, 2. Larvik 4, 3. Dinamo Volgograd 2, 4. Sävehof 0
Az első és második helyezett a középdöntőbe jut, a harmadik átkerül a KEK-be.

MTI

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.