Gazdálkodók figyelem! – Kötelező a regisztráció az Agrárkamaránál!

Gazdasági társaságoknak, őstermelőknek, és egyéni vállalkozóknak 2012. november 30-áig kell regisztráltatniuk magukat az Agrárkamaránál.

 

 

Az Országgyűlés 2012. július 12-én elfogadta a Magyar Agrár,-Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamaráról szóló 2012. évi CXXVI. törvényt. A 2012. augusztus 1-től hatályos törvény kötelező tagságot ír elő az agrárszektor és az élelmiszeripar valamennyi piaci szereplője számára az országos kamarai választások nyomán létrejövő új Agrárkamarában. Ezáltal minden olyan természetes személy és gazdálkodó szervezet, aki agrárgazdasági tevékenységet folytat, kötelezetté válik az agrárkamarai tagságra.

 

A törvény aláírja, hogy a leendő tagok 2012. november 30-ig kötelesek bejelentkezni a nyilvántartásba a www.agrarkamara.hu oldalon. Ez mellett kötelesek megfizetni az 5.000 Ft-os nyilvántartásba vételi díjat. A felmérések szerint eddig közel 100 ezren teljesítették ezt a kötelezettségüket. Amennyiben valaki mindezt nem teljesíti időben, elvesztheti a kamarai választásokon való részvételi jogát.

 

A november 15-ig regisztrálok ingyenesen kézhez kapják az agrárkamara új e-mailes szolgáltatását, illetve a hetente frissülő Kamarai Piacfigyelőt, mely a növénytermesztési és állattenyésztési ágazatok aktuális adatait, piaci híreit gyűjti egybe.

 

Amennyiben a regisztrációhoz segítségre lenne szükség, ingyenesen igénybe lehet venni az országszerte működő közel 200 kamarai tanácsadó iroda szolgáltatását. (umvp.agrarkamara.hu

 

Ez mellett a kamara központi ügyfélszolgálatán a 06-80-911-078-as számon, vagy az alábbi elérhetőségükön a regisztracio@agrarkamara.hu címen is lehet segítséget kérni. Ezenfelül pedig az Agrárkamara november hónapban regisztrációs fogadóórákat is szervez a vidéki településeken, ahol kamarai tanácsadó segítségével kényelmesen akár helyben is elintézhető lesz a regisztráció.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.