Az MSZP szerint a kormány a tehetősebbeknek kedvez, a szegényeket nem segíti

Az MSZP szerint az Orbán-kormány a tehetősebbeknek kedvez, a szegényeket pedig nem segíti.

 

Gúr Nándor, az Országgyűlés foglalkoztatási bizottságának szocialista alelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, pártja 2014 után olyan gazdasági környezetet akar teremteni, amelyben új munkahelyek létesülhetnek.

Az ellenzéki politikus szerint ma több százezren vannak, akiknek elegük van abból, hogy otthon kell maradniuk, mert nem találnak munkát. Szerinte a kormány az elmúlt 2,5 évben százezrek munkahelyét vette el, és “dilettáns gazdaságpolitikája” miatt újabb “sarcokra” van szükség.

Úgy fogalmazott, az emberek százezrei tíz körömmel kapaszkodnak azért, hogy munkalehetőséget találjanak, a kormány azonban két kézzel taszítja el őket, és megnyomorítja azokat, akik egyébként is nehéz helyzetben vannak.

Felidézte, a kormány korábban egymillió új munkahelyet ígért, de ebből semmi nem teljesült; a százezer új munkahely jelentős része a közfoglalkoztatottak számának emeléséből származik.

Gúr Nándor arról beszélt, a reálkeresetek csökkenek, a foglalkoztatási mutatók – különösen a pályakezdőké – rosszak, a fiatalok el akarnak menni az országból, mert kilátástalannak látják a jövőjüket. Kitért arra is, hogy 1,2 millió ember él a szegénységi küszöb alatt, 500 ezer gyereknek nincs meg a mindennapi kenyere.

Azt hangoztatta, az MSZP programjaiban vázolja, hogyan gondolkodnak a 2014-es választás utáni Magyarországról, amikor terveik szerint egyebek mellett igazságos adórendszert és családtámogatást alakítanának ki.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.