Élményautózást rendeztek beteg gyerekeknek Zsámbékon

Gyógyíthatatlan betegséggel küzdő gyerekeknek rendeztek élményautózást az ország egyik legkorszerűbb közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai központjában Zsámbékon 2012. október 14-én, vasárnap. A Budapesttől 24 kilométerre lévő vezetéstechnikai pályán old timer és versenyautókba kocsikázhattak a fiatalok, profi és hobbi versenyzők mellett.

 

A rendezvény megszervezésére egy 2008-ban elhunyt rallyesport rajongó megemlékezésének 5. évfordulója miatt került sor, aki gyógyíthatatlan betegségben szenvedett. A minden évben megrendezett program idén is sok meglepetéssel járt együtt. Ennek a különleges napnak a lebonyolításához többek között hozzájárult az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság is, akik saját sátorral, játékos feladatokkal, és ajándékokkal várták az érdeklődőket. A Budaörsi Rendőrkapitányság biatorbágyi Körzeti Megbízottja és csapata is részt vett a rendezvényen, ennek köszönhetően rendőrautóban is „rallyzhattak” a gyermekek.

A szervezők célja az volt, hogy a betegségekkel küzdő gyermekek kiszakadjanak egy kicsit a küzdelmekkel teli világukból és megismerkedhessenek az autósporttal és az ezzel kapcsolatos technikai velejárókkal, élményekkel gazdagodjanak, és önfeledten szórakozhassanak a családtagjaikkal.

fotó: Králik László

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.