Többfunkciós, modern sportpályát adnak át Budaörsön

Budaörs, 2012. szeptember 21. (Budaörsi Infó Online) – Újabb sportolási lehetőségek Budaörsön! Hamarosan átadják a Budaörsi Városi Uszoda és Sportcsarnok új létesítményét, a többfunkciós, homokos sportpályát. Az  ünnepélyes átadásra 2012. szeptember 24-én kerül sor.

Budaörs Város Önkormányzata 2012. májusában bízta meg a Geo-Art Team Kft-ét, a pálya  kiviteli terveinek elkészítésére. A munkálatok több hónapon keresztül folytak.  Az elképzelésekből mára valóság lett, az  új többfunkciós sportpálya elkészült. A sportolók hamarosan birtokba vehetik.

A pálya körül  1 méter széles gumiburkolatot terveztek, mely biztosítja működését és segíti fenntartását. A kötelező előírások betartásán túl, fontos szempont volt az elhelyezésnél, hogy a terület összeköttetésbe kerüljön az Óvárossal, valamint később a tervezett parknak is szerves részét képezze. Az alapja beton, amin gumborítás található, esés esetén az ütéscsillapítás miatt. A területen 4 strandröplabda, 2 kézilabda és 1 strandfutball pálya helyezhető el.
A sportágak hálótartó oszlopait úgy tervezték, hogy azok szakemberek segítségével, gyorsan cserélhetőek legyenek. Ennek köszönhetően egyszerre több sportoló számára is használható lesz majd a játéktér. Az egész tér 36 x 52 méter hosszú.

A déli részen egy 2,8 méternyi széles sétány indul a strand felé, így személykapun keresztül a strand felől is megközelíthető lesz a pálya. Ugyancsak ezen a burkolt szakaszon négy kültéri hidegvízes zuhanyzó és egy ivókút is található. Itt lehetőség van egy-egy ideglenes sátor vagy öltözőhelyiség felállítására is.

A tervezők igyekeztek gondoskodni arról is, hogy a sportolással  eltöltött idő minél zavartalanabb legyen. Ennek érdekében például fasort terveztek a létesítmény északi részébe. A fasor elhelyezésére a szél tompítása miatt volt szükség. Ezenfelül a labdafogó hálók oszlopaira is lehet felszerelni különféle szélfogó elemeket, melyek egyben hirdetési felületként is szolgálhatnak.

A korszerű technikai eszközök is adottak. Szivárgó rendszert alakítottak ki a homokburkolat állagának megőrzéséhez. A környezetet pedig fűvesítették. A szabad felület további lehetőséget ad különböző rendezvények lebonyolítására is. A terület egészét automata rendszer segítségével öntözik.

A pályák két hosszanti oldalán mobil lelátók elhelyezésére is van lehetőség. Egy lelátószerkezet 800 főre méretezett. Így egy nagyobb rendezvény esetén 1600 fő számára is biztosítható ülőhely.

Az új sportpályát ünnepélyes keretek között 2012. szeptemer 24-én adják át.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.