Rendhagyó pályázat mobil wc-k dekorálására

Budaörs, 2012. szeptember 19. (Budaörsi Infó Online) – Füredi Szilvia – Az IBE Egyesület a Kontinenciáért rendhagyó pályázatot hirdet. A pályázók feladata, hogy erre a programra rendelkezésre bocsátott mobil wc-k falát megtervezzék, majd meg is fessék. A jelentkezési határidő 2012. szeptember 21.

 

Az IBE Egyesület azon dolgozik, hogy figyelemfelkeltő programot hozzon létre, a vízelettartási problémákkal szenvedőknek. A hiperaktív hólyag-szindróma egy tünet együttest leíró diagnózis. Jellemzője erős, parancsoló vizelési inger, mely gyakran inkontinenciához, vagyis vizeletelfolyáshoz vezet. Magyarországon emberek százezreit érintő probléma. A panaszok sokszor társulhatnak más betegségekhez is, mint péládul cukorbetegséghez vagy elhízáshoz.

Ehhez kapcsolódik az egyesület felvilágosító kampánya. Oldaluk azzal a céllal jött létre, hogy
részletesen ismertessék a hiperaktív hólyag-szindróma tüneteit. Tanácsokat, útmutatásokat adjanak a terápiák tekintetében.

Az inkontinenciában szenvedők mindennapjai a toalett miatt meghatározottak. Számukra különösen fontos a nyilvános mosdók száma és elérhetősége. Ezért tűzték ki célul, hogy elkészüljön Magyarország wc térképe is. Weboldalukon bárki feltöltehet ismert nyilvános toalett helyszíneket, melyeket  egy kereső segítségével mindenki számára elérhetővé tesznek.

A grafikai pályázat célja, hogy a művészet eszközeivel olyan problémára hívják fel a figyelmet, mely sokak életét nehezíti meg. Első körben mobil wc-k falát kell megtervezni, amennyiben pedig a zsűri úgy dönt, meg is kell valósítani azt. A pályázatra olyan pályamunkákat várnak,melyek kreatívan és humorosan közelítik meg a témát. Előnyt jelent az eredeti, szokatlan látásmód, mely felhívja az emberek figyelmét a sürgető vizelési inger problémájára. A jelentkezéseket 2012. szeptember 21-ig várják. A beküldési  határidő 2012. szeptember 30.

Az előválogatás után kiválasztott legalkalmasabb munkák felkerülnek a  www.facebook.com/wcterkep oldalra. A legtöbb like-ot kapott mű nyeri el a közönségdíjat. A valóságban is elkészült pályaműveket két kategóriában fogják pontozni. Képző és iparművész, illetve graffiti kategóriában. 2012. október 6-ig pedig értesítik azon páyaművek beküldőit, akik a  terveket a gyakorlatban is megvalósíthatják. A díjakat 2012. november 14-én adják át.

A nyertes pályázóknak az elképzelésüket 3 mm vastag, fehér, habosított műanyag lemezen kell megvalósítaniuk bármilyen technikával. Ez a borítás kerül a wc-k köré két oldalról és hátulról.

A zsűri tagjai: Pálffy Brigitta az IBE Egyesület a Kontinenciáért elnöke, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem képviselője, Rédl Ádám a Budaörs Rádió  műsorvezetője.

További információ a  www.wcterkep.com oldalon található.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.