Navracsics Tibor a budaörsi polgármester sértettségéről beszélt a parlamentben

Az azonnali kérdések órájával és a kérdésekkel folytatódott az Országgyűlés hétfői ülése. A képviselők egyebek között a nyári közétkeztetésekről, a járásokról, a szabolcsi egészségügyi dolgozókról, és a nemzeti konzultációról is kérdeztek.

 

Az LMP-s Szilágyi Péter azt kifogásolta, hogy nem született konszenzus a járási székhelyek kijelölésével kapcsolatban. Szerinte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium inkább politikai szempontok alapján döntött. Példaként hozta fel, hogy nem Budaörs, hanem Budakeszi lesz az ottani járás központja, annak ellenére, hogy Budaörs minden szempontból fejlettebb és nagyobb a másiknál.

Navracsics Tibor miniszter válaszában kifogásolta, hogy a képviselő csak egyetlen példát tudott felhozni. Területi lobbinak minősítette a felszólalást, és a budaörsi polgármester sértettségéről beszélt.

Indoklásként azt mondta: Budaörs a létrehozandó járás szélén fekszik, míg Budakeszi a közepe felé. Azért Budakeszi lesz a központ – mondta -, mert a budaörsiek számára megoldott a közlekedés, míg a Budakeszi környékén élők számára kevésbé lenne az.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.