Olimpia 2012 – Comaneci és Harry Potter a versenyhelyszíneken

A házigazdák mindent megtesznek azért, hogy a londoni olimpia versenyeire kilátogató nézők értsék, amit látnak, jól érezzék magukat és kellemes emlékekkel távozzanak.

Az egyes helyszíneken kisfilmekkel köszöntik a kiérkezőket, s ezekben bemutatják az adott sportág alapjait: asztaliteniszben például azt, hogy mi az a pörgetés, vívásban azt, hogy mi a különbség az egyes fegyvernemek között, vízilabdában pedig azt, hogy milyen támadásvariációkból lehet gólt elérni. A laikusok ezután röviden megismerkedhetnek az adott sportág történelmével, hogy mely nemzetek számítanak erősnek, vagy éppen ki volt minden idők legeredményesebb olimpikonja.

Az egész napos program szüneteiben újabb kisfilmet vetítenek a csarnokok, uszodák eredményjelzőin, ebben Nagy-Britanniában és világszerte ismert hírességek (köztük például a Harry Pottert alakító Daniel Radcliffe) és volt sportolók mondják el, mit is jelent számukra az olimpia. Az ex-versenyzők között szóhoz jut például Szergej Bubka, Mark Spitz, Sebastian Coe – a londoni szervezőbizottság elnöke -, továbbá Nadia Comaneci, Daley Thompson vagy Jonathan Edwards is. Utóbbi, aki 2000-ben, Sydneyben hármasugrásban lett aranyérmes, az érzelmes összeállításban elárulja: a mai napig alig hiszi el, hogy sikerült olimpiai bajnoki címet szereznie, néha meg is kell csípnie magát, hogy tudja, nem álmodik.

A napi program végén aztán ugyanez a szereplőgárda köszön el a nézőktől, miközben a kivetítőkön több nyelven is megjelenik, hogy “Viszontlátásra!”. A hírességek megköszönik a szurkolóknak, hogy részesei voltak az ötkarikás eseménynek, reményüket fejezik ki, hogy jól szórakoztak, életre szóló élményekkel gazdagodtak, majd a végén még viccesen felhívják a figyelmet arra, hogy a hazafelé úton mindenki alaposan nézzen körül, mielőtt átkel az úton, “elvégre Angliában vagyunk”.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.