Médiatanács: érthetetlenek a Klubrádió tulajdonosainak agresszív nyilatkozatai

Érthetetlenek és feltehetőleg a politikai nyomásgyakorlást célozzák a Klubrádió tulajdonosainak egyre agresszívabb nyilatkozatai azok után, hogy a testület éppen a napokban hosszabbította meg immár tizedik alkalommal a rádió sugárzási jogosultságát – közölte a Médiatanács Szóvivő irodája, cáfolva a rádió azon állítását, amely szerint a hatóság megfosztaná vidéki hálózatától az adót.

 

A Klubrádió csütörtöki közleményében azt írta: a tanács 11 vidéki frekvenciapályázatból próbálja kizárni az összes jelentkezőt az aláírások részleges hiányára hivatkozva. Ezek érintik a Klubrádiót és hálózatos partnerét, a Rádió Jam Zrt.-t.

“A médiatanács hét vidéki frekvencia használatának lehetőségétől próbálja tehát megfosztani a Klubrádiót, mondvacsinált indokok alapján” – áll a közleményben. Az adó tudatta: a médiatanácsi döntések ellen bírósági felülvizsgálatot kezdeményez.

A hatóság Szóvivői irodájának MTI-hez eljuttatott közleménye szerint: „A médiatanács bízik abban, hogy a Klubrádiót működtető üzleti vállalkozás tulajdonosai a jövőben elállnak a maihoz hasonló nyilatkozatok közzétételétől”.

A kommüniké felhívja a Klubrádió tulajdonosainak figyelmét arra is, hogy a szabad magyar médiapiac nem zártkörű klubként működik, ahol egyesek feudális előjogokkal rendelkeznek.

A médiatanács szerint érthetetlen “a feltehetőleg politikai nyomásgyakorlást célzó egyre agresszívabb nyilatkozatok sora” azok után, hogy a hatóság szerdai döntésével – immár tizedik alkalommal – hosszabbította meg a Klubrádió sugárzási jogosultságát.

„Különösen sajnálatos a Klubrádiót működtető gazdasági társaság vezetőségének megnyilvánulása azért is, mert az említett érdekérvényesítő csoport magánérdekeinek előmozdítása kedvéért egyes nyilatkozataiban nemzetközi szintéren hazánk jó hírnevének rontásától sem riad vissza.” – fogalmaz a kommüniké.

A Médiatanács bízik abban, hogy a „törvényesség és a jogállamiság útjának követése egyre kevesebbek számára, így a Klubrádió tulajdonosai számára sem okoz diszkomfort érzetet a jövőben.” – zárul a közlemény.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.