Keller László bírósághoz fordul, ha jogerősen kizárják

Bírósághoz fordul Keller László MSZP-s politikus, ha jogerősen kizárják pártjából. A volt pénzügyminisztériumi államtitkár, Törökbálint egykori polgármestere és volt országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés tagja nem jogerős kizárásáról a nol.hu egyik blogja számolt be kedd délután.

 

Keller László az MTI-nek azt mondta, hogy csak a végső döntés után kívánja a nyilvánosság elé tárni az MSZP-ből történő esetleges kizárásának hátterét. A politikus
közölte: nem tudja, hogy miért épp most tartották szükségesnek egyesek “médiaeseménnyé” tenni az MSZP Pest megyei etikai bizottságának júniusi döntését, ami ellen ő még a múlt hónapban fellebbezett.

“Mélységesen igazságtalannak és erkölcstelennek tartom a történteket” – fogalmazott Keller László, aki – mint mondta – ennek ellenére tisztességesen kivárja, amíg a Bárándy Gergely vezette országos egyeztető bizottság meghozza a másodfokú döntést.

Ennek várható időpontjáról nem tudott konkrétumot mondani a politikus, szerinte hosszú folyamatról van szó. Hozzátette: bármilyen másodfokú döntés is születik, kiáll majd a közvélemény elé, ám ha számára kedvezőtlen lesz a jogerős határozat, bírósághoz fordul.

Az eztígyhogy.nolblog.hu bejegyzése szerint a megyei etikai testület néhány hete 6:1 arányban döntött a politikus kizárásáról, de a blogból sem derül ki, hogy mi volt az oka az etikai eljárásnak.

Az MTI értesülései szerint a megyei közgyűlés legutóbbi, június 29-ei ülésén már érezhető volt valamiféle “belső mozgolódás” a szocialista frakcióban. Kovács Barnabás akkori frakcióvezető napirend előtt bejelentette lemondását (posztját a nagykőrösi László Ferenc vette át), és egyesek azt is különösnek tartották, hogy a mindig “beszédes” Keller László azon az ülésen egyszer sem szólt hozzá a napirendi pontokhoz.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.