A Chron megmutatta Pécsnek

Ha akadt olyan budaörsi, aki a meleg időben a vízpart helyett Pécs városát választotta és még a Sétatérre is ellátogatott, előfordulhat, hogy ismerős arcokkal találkozott…

Július 6 és 15 között rendezték meg a Pécsi Utcazene fesztivált, ahol sok előadó mellett, a budaörsi Chron zenekarral is találkozhattunk. (Budaörsön aki nem tudja, hogy kik is ők, vagy nem halott róluk az olvassa a Budaörsi Info híreit, vagy járjon utána a www.chron.hu címen, mert érdemes megismerni őket!)
A fesztiválon naponta 20-30 előadó lépett „színpadra” pontosabb jelen esetben az utcapadkára. A zenekarok nem pusztán zenéltek, de versenyt folytattak az Utcazene fesztiválra látogatók szimpátiájáért, szavazatáért. A tét a rendezvény zárásaként a nagyszínpad birtokbavétele volt.

   A sokféle zenei kínálat között lehetett hallani: trombitát, gitárt, dobot, énekszót különböző stílusban. A zenészek 16 órától vehették birtokba a teret és környékét, ahol nem csak jó zene várta az odalátogatókat, hanem ínycsiklandó sült húsok, lángos, kürtöskalács, pálinka és minden egyéb, ami egy jó vásári, fesztiváli hangulathoz elengedhetetlen. Esténként 9 órától a nagyszínpadon neves zenekarok szórakoztatták a közönséget. Többek között a Maszkura és a Tücsökraj, az Ocho Macho, a Copy Con és a budaörsiek számára már jól ismert ír kocsmazenét játszó Firkin. Mint arról már az előzőekben szó esett közönségszavazással dőlt el a nagyszínpad sorsa. Kinek meglepetésére kinek megelégedésére a közönség által legjobbnak ítélt zenekar a Chron zenekar volt. Így őket érte az a megtiszteltetés, hogy július 15-én Pécsett a nagyszínpadon léphettek fel. A koncert este 9-től 10 óráig tartott és a zenekar tagjai rendkívül jó hangulatú rock bulit kerekítettek a fesztivál zárásaként. (Mondhatni: „megmutatták, hogy mit is tudnak ezek a budaörsi fiatalok!”)

Az együttes tagjai:
Vida Pál-dob
Kaiser Szilárd-basszusgitár
Fényes Benjámin-ritmusgitár
Paróczi Bence-szólógitár
Paróczi Ádám-ének
A zenekart tagjai közül csupán négyen Budaörsiek, mégis úgy gondolom, hogy méltán lehetünk büszkék az egész csapat (és segítői Paróczi Barna) teljesítményére. Véleményem szerint a város nevében írhatom le azt, hogy a továbbiakban is sok sikert kívánunk a csapatnak!

Try 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.