Labdarúgás – A csehek nem aggódnak, Juhász Roland sérülése súlyos

Bár a labdarúgó Európa-bajnokság főpróbája a cseh válogatottnak nem sikerült, csüggedésre nincs semmi ok – írja a szombati prágai sajtó a vendégsikert hozó pénteki Csehország-Magyarország (1-2) felkészülési mérkőzést kommentálva.

 

“A Magyarországtól elszenvedett vereség nem ingathatja meg önbizalmunkat, ebben biztos vagyok. Fölényben játszottunk, de eredménytelenül. Felesleges, olcsó gólokat kaptunk. Le kell vonnunk a tanulságokat a mérkőzésből” – állítja Michal Bílek cseh szövetségi kapitány.

Bílek szerint “a magyarok elsősorban a védelemre összpontosítottak, és nem engedtek kibontakozni minket”. Ugyanakkor megdicsérte a magyarok fizikai és taktikai felkészültségét. Megjegyezte: nem valószínű, hogy az Eb-n bárki is olyan játékstílust választana, mint pénteken a magyarok.

“A vereség semmit nem jelent. Egyszerűen nem volt szerencsénk, de csak felkészülés volt” – mondta a Lidové Noviny című lapnak Petr Cech, a csehek kapusa. “Jobb, ha az ilyen balszerencse a bajnokság előtt történik, legalább tudatosítjuk, mire kell figyelnünk” – tette hozzá. Úgy vélte: a cseh csapat egészében véve jól játszott, és semmit nem engedett meg a magyaroknak.

“Nagyon rosszul sikerült a cseh válogatottnak az Európa-bajnokság főpróbája. Az, hogy a Magyarország elleni mérkőzésen tartósan fölényben játszottak és számos helyzetük volt, semmit nem jelentett, mert ráfizettek a mérkőzés elején tanúsított fölényeskedésükre, illetve a végén Hubník hibájára. A magyarok mindkét hibáért büntettek, ami Bílek csapatát hidegzuhanyként érte. A cseh válogatottat most csak az a régi mondás vigasztalhatja, hogy a rosszul sikerült főpróbát sikeres bemutató fogja követni egy hét múlva Oroszország ellen, már az Európa-bajnokságon” – írja a Právo.

A szombati prágai lapkommentárok szerint a mérkőzésnek nagyon jó volt a hangulata és tetszett a nézőknek. “Bár a cseh válogatott a mérkőzés vége előtti hibával elveszítette a mérkőzést, a nézők vastapssal kísérték a csapatot az öltözőbe, mert jó teljesítményt nyújtott” – jegyzi meg a Mladá Fronta Dnes.

“A mérkőzés légköre nagyszerű volt. Bízom abban, hogy a nézők ilyen hangulatot, légkört teremtenek az Európa-bajnoki összecsapásokon is” – jelentette ki a szövetségi kapitány.

A cseh labdarúgó-válogatott vasárnap utazik Wroclawba, ahol elsőként Oroszország csapata ellen lép pályára jövő pénteken. A sajtó szerint több mint tízezer cseh szurkoló készül a mérkőzésre.

 

Juhász Roland sérülése súlyos, nem játszhat az írek ellen

Súlyos a sérülése Juhász Rolandnak, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányának, ezért hétfőn nem léphet pályára az írek ellen a Puskás Ferenc Stadionban – olvasható a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapján. A játékos vádlija a csehek ellen 2-1-re megnyert pénteki barátságos meccsen sérült meg Prágában.

„Sajnos, az utóbbi időszakban komolyan sújtanak bennünket a sérülések, az első vizsgálat alapján úgy tűnik, Rolandnak beszakadt a vádlija, ezért a hétfői meccsen biztosan nem állhat a rendelkezésünkre, felépülése három-négy hétig is elhúzódhat” – idézi a honlap a magyar szövetségi kapitányt.

Egervári Sándor szerint egyelőre nehéz megmondani, hogy az írek ellen kire számíthat, a következő egy-két napban derül ki, milyen állapotba kerülnek hétfőre a játékosok.

“A győzelem azért segít a regenerációban, remélem, megfelelő állapotban kezdhetjük el az írek elleni mérkőzést, s hétfőn minél több néző támogat bennünket a Puskás Stadionban” – mondta a kapitány.

A szakember számára ugyanakkor jó hír, hogy a hétfői összecsapáson már számíthat az irányító Koman Vladimirre, aki egy kisebb sérülés miatt hagyta ki a prágai találkozót.

A csehországi mérkőzés egyik legjobbja, Dzsudzsák Balázs, a Dinamo Moszkva légiósa volt, aki egy szemfüles góllal és a debütáló Gyurcsó Ádámnak adott gólpasszal járult hozzá a sikerhez. A játékos úgy fogalmazott: jót tett a lelkének a találat.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.