Polenta tejföllel és füstölt sajttal

Élményfőzés Mák Évával 2012.02.17-i receptje:

Polenta tejföllel és füstölt sajttal  

Hozzávalók:

Fél kiló kukoricadara, háromszoros mennyiségű víz, evőkanálnyi só, 3 dl tejföl, 20 dkg füstölt sajt

Elkészítés:

A kukoricadarát öntsük a háromszoros mennyiségű forrásban lévő vízbe, és állandó kevergetés mellett főzzük addig, amíg besűrűsödik, és elkezd elválni az edény falától. Ekkor egy tepsit egészen kevés olajjal kenjünk ki, öntsük bele a kukoricadara-masszát, a tetejét alaposan kenjük meg tejföllel, szórjuk rá a füstölt sajtot, és küldjük be 25 percre a 200 fokos sütőbe.

Főzzön velem minden nap a Budaörs Rádióban.

Mák Éva

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.