Lengyel lapok a magyar kormányt ért bírálatokról, az IMF-tárgyalásokról

Az Uwazam Rze című lengyel konzervatív hetilap a magyar kormány ellen irányuló bírálatokról írt, a Dziennik Gazeta Prawna című gazdasági-közéleti napilap az IMF-fel és az Európai Bizottsággal (EB) folytatott tárgyalásokkal foglalkozott hétfőn.

 

Az Uwazam Rze kiemelte, hogy a magyar kormány célja az állam megújítása és a kommunista kötelékek felszámolása. Eközben az európai baloldal “bírálatok, hazugságok és manipulációk lavináját zúdította” a magyar kormányzatra és “csaknem közvetlenül kimondta, hogy a magyaroknak nincs joguk felépíteni saját államukat”, mert “a kisebb, volt kommunista országoknak bele kell nyugodniuk a helyi tolvajok tevékenységébe”. A lengyel lap örömtelinek és meghatónak nevezte a március 15-i ünnepségekben részt vevő több ezer lengyel, valamint az őket köszöntő magyarok látványát, és szerinte az eseményt a jövőben a magyar-lengyel kapcsolatokat elemző történészek sem hallgathatják el. http://www.uwazamrze.pl/artykul/848799-Co-dalej-z-bratankami-i-nami-.html

A Dziennik Gazeta Prawna szerint “a magyar kormány kamerák jelenléte nélkül tárgyal az IMF-hitelről”. Kiemelte, hogy a magyar kormányfő egyrészt “bírálja a nemzetközi intézményeket, amelyek szerinte +gyarmati politikát+ vezetnek Magyarországgal szemben”, ugyanakkor diszkrét tárgyalásokon igyekszik kompromisszumot kötni az IMF-fel és az EB-vel, mert “Budapestnek egyszerűen nem éri meg minden fronton harcban állni”.
http://edgp.dziennik.pl/index.php?act=mprasa&sub=article&id=404245

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.