Először vetítették le a sajtónak Fliegauf Bence Csak a szél című filmjét

Először vetítették le a magyar sajtónak Fliegauf Bence romagyilkosságokkal foglalkozó, a Berlinalén Ezüst Medve-díjat nyert Csak a szél című filmjét csütörtökön délben a Corvin Moziban. A film április 5-én kerül a magyar filmszínházakba.

 

A Csak a szél magyarországi forgalmazója, a Budapest Film által szervezett vetítésen a filmet forgatókönyvíróként, látványtervezőként és rendezőként jegyző Fliegauf Bence is rész vett. Megjelent továbbá a magyar-német-francia produkció két színésze, Egyed Attila és Cziffer László, valamint Muhi András és Mécs Mónika producer.

A 2008-2009-es romagyilkosságok hatására született Csak a szél a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a zsűri nagydíját, emellett két független elismerést is kapott a februári Berlinale alatt: díjazta az Amnesty International emberi jogi szervezet, és Peace Film Awarddal jutalmazták.

Az Inforg-M&M Film produkciója egy cigány család egyetlen napját mutatja be. Mint az a rendező korábban elmondta: a film története az ő személyes reflexiója arra, ami Magyarországon történt, nem kapcsolódik közvetlenül a romagyilkosságokhoz, és nem követi a nyilvánosságra hozott nyomozati anyagot.

A Csak a szél április 5-én kerül a magyar mozikba.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.