Mesterházy Attila: az MSZP-nek a változás szövetségét kell létrehoznia

Mesterházy Attila szerint az MSZP-nek a változás szövetségét kell létrehoznia az állampolgárok, a választók koalíciójával.

 

A szocialista párt elnöke szokásos hétvégi írásában úgy fogalmazott: Magyarország nem bír ki még egy unortodox kalandor kísérletet. Mesterházy Attila ezért felelős politikát sürget, míg az MSZP-t olyan felelős politikai erőnek nevezi, amely nem ígéreteket, hanem tisztességes ajánlatot kíván tenni a magyar választóknak.

Mint hozzátette: az MSZP-nek van véleménye a jelenről és van terve a jövőre vonatkozóan. “Mégsem hiszem, hogy egyedül kell a választók elé állnunk. Kíváncsiak vagyunk minden demokratikus gondolkodású párt, szervezet, állampolgár véleményére. A változás szövetségét kell létrehoznunk” – írta. Véleménye szerint ugyanis az egész “Fidesz-világ” leváltásához nem elég pártkoalíciókat alkotni, az állampolgárok, a választók koalíciójára van szükség.

Mesterházy hangsúlyozta, hogy saját programjuk, amellyel május 1-jén a nyilvánosság elé állnak, nem a végeredmény, hanem egy keret, alapelvek és irányok világos gyűjteménye lesz. “E keretet közösen kell tartalommal feltöltenünk, s ebben a munkában bárki részt vehet, aki a demokratikus és élhető Magyarország híve. Nyitottak vagyunk, készen állunk a valódi párbeszédre” – fogalmazott a pártelnök.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.