Brit aszfaltbakik: A világ leggirbegurbább sávfelfestése és az elírás iskolapéldája

Íme két példa arra, hogy nem csak a meglehetős gyakorisággal jelentkező nagy-britanniai tudósok okozhatnak kellemes perceket az olvasóknak szerte a világon rendkívüli tudományos sokszínűségükkel, hanem az egyszerű brit aszfaltmunkás is rendelkezik ezzel a “képességgel”!

 

A világ leggirbegurbább sávfelfestése

Feltehetően a világ leggirbegurbább sávfelfestését produkálták brit útjavítók: nemcsak az út közepét elválasztó szaggatott vonal görbe, de még maguk a csíkok sem sikeredtek egyenesre.

A negatív szenzációt Devonban, Ashford és Chivenor települések között lehet megcsodálni, egy meglehetősen forgalmas úton csúfoskodik a mű.

“Olyan, mintha valakit akkor próbáltak volna betanítani a szakmára, és épp a világ legügyefogyottabb emberét fogták ki, mert szerintem nulla gyakorlattal is sikerülhet legalább egy csíkot egyenesen húzni. Kíváncsi vagyok, hogy ugyan hányadik vonal után észlelték, mit művelnek” – idézett egy autóst a The Sun című brit lap.

A kivitelező megígérte, hogy kiegyenesíti a felfestést.

 

Az elírás iskolapéldája: ISKULA

A helytelen írás iskolapéldájával szolgáltak aszfaltfestők egy iskola előtt Nagy-Britanniában: rosszul írták az útra az iskola szót, SCHOOL helyett SCHOUL-nak – magyarul kb. ISKULÁnak.

A gyerekeknek jobban megy a helyesírás, mert ők hívták fel a figyelmet a hibára, ráadásul egy 6 éves, első osztályos gyerek vette észre, hogy az útkarbantartók hadilábon állnak a betűvetéssel. A hatalmas felirat Oxfordban van, de legalább nem az egyetem, hanem a Wolverton általános iskola előtt.

A gyerekek szülei szerint az aszfaltfestőknek nem ártana, ha visszakerülnének egy kis továbbképzésre az iskolapadba.

Ez nem fog megtörténni, de egyelőre az sem, hogy a hibát kijavítanák, legalábbis az illetékes önkormányzat azt mondta, hogy nincs ilyen terve.

Nagy-Britanniában egyre több a szarvashiba a feliratokban, februárban egy autópályán hökkenhettek meg autósok a KEER CLEAP – HAGYJN SZABADOA – felszólításon.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.