Daniel Lipsic: A felgyújtott tarló miatt égett ki a krasznahorkai vár

A felgyújtott tarló okozhatta a szombati tüzet a krasznahorkai várban – állítja Daniel Lipsic szlovák belügyminiszter. A kiállított tárgyak a tűzben csak kis mértékben károsodtak.

 

Lipsic a TASR szlovák hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy a rendőrségnek már gyanúsítottjai is vannak. A belügyminiszter Kraasznahorkaváralján tartott  sajtótájékoztatóján kiemelte a tűzoltók jól végzett munkáját, és hangsúlyozta, a helyiek nyújtotta segítség nélkül jóval nagyobb kár keletkezett volna.

A tűzesetet kettő óra körül jelentették a helyi lakosok, az oltási munkálatok késő délutánig tartottak. Az oltóegységek munkáját rengeteg önkéntes segítette. A tűzben leégett a vár tetőszerkezete, amely fából készült, a kiállított tárgyakat azonban sikerült megmenteni.

Daniel Krajcer kulturális miniszter hozzátette, a kulturális minisztérium már vasárnap kész bizonyos pénzügyi eszközöket felszabadítani a vár felújítására. Hangsúlyozta, hogy a várban kiállított tárgyak mind biztosítva voltak, és várhatóan a nyárig részlegesen helyreállítják az épületet.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.