A Klubrádió helyreigazítást vár a Magyar Nemzettől és a Hír TV-től

Helyreigazítást vár a Magyar Nemzettől és a Hír TV-től a Klubrádió, vezérigazgatójuk szerint ugyanis a két médium nem megfelelően számolt be a Megbeszéljük című műsorukban múlt szerdán elhangzottakról. Arató András szerint műsorvezetőjük a betelefonáló hallgató “sajátos felvetéseit” “a megfelelő helyre rakta”.

 

A Magyar Nemzet csütörtökön számolt be arról, hogy vizsgálatot indított a Klubrádió múlt szerdai, Beszéljük meg műsora miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, mert az adásban “Schmitt Pál köztársasági elnök likvidálása” volt a téma.

Arató András – aki bízik abban, hogy az NMHH elutasítja a panaszt – közleményében azt írta: “érdekesnek” találja a Magyar Nemzet és a Hír Tv viselkedését, mert ha meghallgatták volna a beszélgetést, világos lett volna a számukra, hogy egy hallgató összeesküvés-elméletekről beszél, s ezeket a műsorvezető kategorikusan visszautasítja.

“Az említett televízió már egyenesen úgy fogalmaz, mintha +Schmitt Pál likvidálása+ lett volna a műsor témája” – olvasható Arató András közleményében. A vezérigazgató a Bolgár György által vezetett műsorról úgy számolt be: “egy telefonáló azt a képtelenséget vetette fel, hogy a kormányzó pártok a köztársasági elnök likvidálásával tudnák utóbbit kvázi megmenteni”, és szerinte a műsorvezető a betelefonáló által elmondottakat “a megfelelő helyre rakta”.

A Magyar Nemzet felidézi, hogy a Klubrádióban egy betelefonáló a következőket mondta: “és nekem van egy elméletem, hogy hogy tudják Schmitt Pált megmenti. Ez elmélet. Ha likvidálják.” A cikk így folytatódik: “Bolgár György műsorvezető nem szakította meg a beszélgetést, hanem még percekig beszélgetett a férfival, aki többek között azt is elmondhatta, hogy szerinte Rogán Antal áll Vancsik Zoltán MSZP-s politikus évekkel ezelőtti halálos közlekedési balesetének hátterében”.

A Klubrádióban elhangzott beszélgetés leginkább vitatott – azóta a sajtóban több helyen már szó szerinti leiratban is megjelent – részletében a betelefonáló hallgató azt mondta, hogy van egy elmélete arról, hogy “hogy tudják Schmitt Pált megmenteni”. Mint mondta: “Ez elmélet. Ha likvidálják.” Ezt hallva Bolgár György azt vetette közbe, hogy: “Juj, ne is mondja, ne is mondja tovább. Tehát.”

A hallgató ezek után is folytatta, amit elkezdett. Ahogy fogalmazott, szerinte “az összeesküvés-elmélet működhet. Tulajdonképpen ebben a boszorkánykonyhában mindenre képesek, arra is képesek.”

Válaszul Bolgár György a következőt mondta: “nem, nem, ezt nem is vagyok hajlandó tovább gondolkodni. Hát ennyire elvetemült. Nem mondom, hogy a világtörténelemben nem létezett, de.”

Majd amikor a hallgató arra biztatta a műsorvezetőt, hogy “mondjon egy érvet, amivel meg lehet menteni a köztársasági elnököt”, Bolgár György azt válaszolta: “Nem ér annyit. Nem kell megmenteni. Nem ér annyit az egész. Azt lehet mondani, hogy köszönjük, Schmitt úr, viszontlátásra.”

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.