A CÖF Hannes Swoboda véleményét kéri egy rádióműsorban elhangzottak miatt

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítói és szóvivői arra kérik Hannes Swobodát, az Európai Parlament szocialista frakciójának vezetőjét, fejtse ki véleményét a Klubrádió egyik műsorában elhangzottakkal kapcsolatban.

 

A CÖF képviseletében Fricz Tamás és Csizmadia László szerdán nyílt levelet tettek közzé az MTI-n keresztül; ebben arra hívták fel az EP-képviselő figyelmét, hogy február 15-én a Klubrádió “Megbeszéljük” című műsorban véleményük szerint arról volt szó, hogyan kellene likvidálni Schmitt Pál magyar köztársasági elnököt, az Európai Parlament korábbi alelnökét.

A CÖF közleményében idézték a “provokatív beszélgetést”, majd azt írták: a magyar közéletben visszatérő jelenséggé vált, hogy jobboldaliak fizikai megsemmisítéséről beszélgetnek.

A nyílt levélben egyebek mellett azt kérdezték Hannes Swobodától, elfogadhatónak tartja-e, hogy ilyen tartalom hangzott el egy rádióműsorban, továbbá azt, hogy szerinte van olyan tagállam, ahol tolerálnák az adott államfő likvidálásáról folyó nyilvános párbeszédet.

A CÖF szerint az elmúlt években az Európai Parlament szocialista frakciója több esetben bizonyította, hogy kettős mércét alkalmaz a kormányokkal szemben azok politikai összetétele alapján.

Mint írták, kíváncsian várják, ebben az esetben képes lesz-e pártérdekein túllépni és ugyanazt a mércét alkalmazni, mint az Echo TV esetében tette korábban.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.