Elkészült a főváros BKV-finanszírozási koncepciója

Elkészült a kormánynak ígért BKV-koncepció, a dokumentumot kedden kapja meg a kormány tárgyalódelegációja – közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója kedden az MTI-vel.

 

A közlemény szerint a koncepciót Varga Mihályhoz, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárhoz, Fellegi Tamás tárca nélküli miniszterhez, valamint Naszvadi Györgyhöz, a nemzetgazdasági tárca államháztartásért felelős államtitkárához juttatják el. A dokumentum tartalmáról a főváros akkor tart sajtótájékoztatót, ha a kormány dönt az elfogadásáról – jelezte a kommunikációs igazgató.

Tarlós István főpolgármester és két helyettese pénteken tárgyalt a kormány delegációjával a BKV 2004-ben felvett adósságállományáról és a tömegközlekedési társaság hosszú távú finanszírozásáról. A városvezető az egyeztetés után bizakodásának adott hangot, jelezve, hogy reálisakká és teljesíthetővé váltak a kormányzati feltételek. Mint akkor ismertette: a főváros keddre elkészülő javaslatcsomagjában az elméleti alternatívák mindegyikét felsorolják, és jelzik a vonatkozó érveket és ellenérveket.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.