Göncz Árpád 90 éves – A volt államfő megköszönte az ünneplést

Göncz Árpád volt köztársasági elnök köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik 90. születésnapja alkalmából üdvözölték – közölte Gulyás András, a volt államfő titkárságának vezetője hétfőn az MTI-vel.

 

Göncz Árpádot, aki 1990-től 2000-ig volt a harmadik Magyar Köztársaság első elnöke, 90. születésnapján, február 10-én Schmitt Pál jelenlegi államfő mellett számos európai ország köztársasági elnöke és uralkodója üdvözölte. Születésnapja tiszteletére a Republikon Intézet és az OSA Archívum konferenciát rendezett, egykori politikustársai, tisztelői pedig a budapesti Vérhalom téren, az író, műfordító családi háza előtt tartottak szerenáddal egybekötött köszöntést.

A Republikon Intézet konferenciáján lejátszott videoüzenetében úgy fogalmazott, nagyon örül, de meg is lepte a köszöntés, hiszen eszébe sem jutott, hogy még érdekes lehet a személye. Szólt arról is, hogy életének egyetlen szakasza sem volt rossz, hiszen még az 1958 és 1963 között, börtönben töltött idő alatt is olyan emberek társaságában lehetett, akiket tisztelt.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.