Bakonyi buszbaleset – Csontegyesítő műtéten kell átesnie a legsúlyosabb sérültnek

Többórás csontegyesítő műtét vár még arra a fiatalemberre, akinek csonkolta a lábát a Veszprém megyei Tapolcafő és Bakonyjákó között szerdán történt baleset – mondta Vándor Balázs baleseti sebész, ügyeletes orvos az MTI érdeklődésére.

 

A havas úton történt baleset legsúlyosabb sérültjét mentőhelikopterrel szállították a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba.

Mint Oláh Attila, a kórház orvos igazgatója korábban az MTI-nek elmondta, a fiatalember lábfejét nem tudták megmenteni. Bal válla eltört, jobb lábfejét is operálni kell.

A buszbalesetben 13-an sérültek meg, egyiküket a helyszínen ellátták, kilenc könnyű és két súlyos sérültet Ajkára, egy súlyos sérültet pedig Győrbe szállítottak kórházba. Ajkára a súlyos sérültek medence-, illetve gerinczúzódással kerültek – közölte Bóna Balázs, a megyei mentőszolgálat mentésvezetője az MTI-vel.

Az ajkai Magyar Imre kórház ügyeletes baleseti sebésze, Milkovics Rókus arról tájékoztatta az MTI-t, hogy összesen 11 sérültet láttak el, öt embert kórházi kezelésre vettek fel, a többiek járóbeteg-ellátásban részesültek. A kórházban kezeltek töréseket, zúzódásokat, szemsérülést szenvedtek.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.