Nyári fesztivál körkép

Ha a “hideg”, “forralt bor” és “nagykabát” szavakról a nyári fesztiválok jutnak eszedbe, fura vagy, de jó helyen jársz. Nézzük meg, hogy kik a biztos illetve kik a lehetséges fellépők hazánk három legnagyobb fesztiválján.

 

 

 

A lista az eddig elérhető információk alapján készült. További zenekar bejelentések várhatók.

Sziget (Augusztus 6-13)

 A fesztivál eddigi húzónevei két angol banda: a Placebo és a nagy visszatérő The Stone Roses. A ’94 óta töretlenül alkotó Placebo pont ebben az évben készül kiadni 7. stúdió lemezét így erősen valószínű, hogy minimum ízelítőt kapunk majd belőle. A “nagy visszatérők” pedig tavaly októberben jelentették be, hogy újra turnézni kezdenek, méghozzá ugyanazzal a felállással amivel több mint 11 éve koncerteztek utoljára. Ha esteleg valakinek nem lenne ismerős a The Stone Roses zenéje, a hatása már biztos: lemezeik nagyban inspriálták az Oasis-t, a Blur-t vagy az Artic Monkeys-t. Természetesen már új albumon is gondolkoznak a manchesteriek, így az ízelítő veszélye ugyanúgy fent áll náluk is.

A Sziget fesztivál biztos fellépői:
Placebo
The Stone Roses
Crystal Fighters
Friendly Fires
Hurts
Mando Diao
Noah & The Whale
The Horrors
The Subways

Lehetséges fellépők:
Bárki aki a fenti listán nincs rajta!

Balaton Sound (Július 12-15)

 Az ismét Zamárdiban megrendezésre kerülő Balaton Sound talán leglényegesebb előadója az izlandi zenei ikon,  Björk lesz. Az októberben kiadott lemezét turnéztató hölgy elmondása szerint a számok nagyrészét iPad-en komponálta, így a dalok mellé különböző társ-alkalmazások is letölthetőek. Fent áll a veszélye, hogy az Angry Birds dallamira fogunk dölöngélni. Aztán lesz még egy északi csodagyerekünk: az alig 22 éves, svéd Tim Bergling, ismertebb nevén Avicii. Fiatal kora ellenére az elektronikus zene egyik legkeresetebb személyisége, az utóbbi időkben Levels című száma folyt körülbelül mindenhonnan. Ha valaki esetleg nem ismerné: ne aggódj. Ismered. A fesztivál zenei felhozatalát erősíti még elektronikus hip-hopjával Example, de lesz még nekünk indie rockunk is a Gossip személyében.

A Balaton fesztivál biztos fellépői:
Animal Collective
Avicii
Björk
Caribou
Carl Cox
Digitalism
Dubfire
Example
Gossip
Sasha
Steve Angello

Lehetséges fellépők:
Ugyanaz mint az előbb.

VOLT Fesztivál (Június 27-30)

 Kezdjük a sort a fesztivál legöregebb előadójával: Iggy Pop-pal. A félmeztelen frontember és bandája 1968-ban kezdte az ipart, és zenéjük számos zenekart inspirált, többek között: Nirvana, Rage Against the Machine és a Red Hot Chili Peppers. Reméljük június végén jobb időnk lesz, különben Iggy csúnya megfázásnak néz elébe. Nem kell sokat tekergetni a rádiót, hogy meghalljuk a Called Out in the Dark c. számot, ami a Snow Patrol legújabb slágere. Az idén 18 éve aktív brit zenekar, november végén megjelent nagylemezével látogat Sopronba. Jön még a nu-metálos Lostprophets, a -metálos Children of Bodom és két nemzetközi dupstep nagykövet: az amerikai Skillrex és az angol énekes hölgyemény Katy B.

A VOLT fesztivál biztos fellépői:
Children of Bodom
Hadouken!
Iggy & the Stooges
Katy B
Lostprophets
Snow Patrol
Skrillex

Lehetséges fellépők:
Mondjuk Eminem. Ki tudja? Ő sincs rajta a listán.

 

forrás: start.sziget.hu

 

Enhanced by Zemanta

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.