Új gyógyszer: A Richter pozitív kutatási eredményről számolt be

Újabb pozitív eredmény született  a Richter Gedeon Nyrt. és a Forest Laboratories, Inc. közös fejlesztés alatt álló antipszichotikus készítménye, a cariprazine (RGH-188)  fázis III vizsgálatában, s ez már a harmadik egymást követő pozitív eredménnyel záruló klinikai vizsgálat – közölte a Richter a BÉT honlapján szerdán.

 

Az előzetes adatok azt mutatják, hogy a cariprazine-nal kezelt akut mániás betegek esetében a tünetek szignifikánsan javultak a placebóval kezelt betegekhez képest már a kezelés 5. napján, és minden további vizsgált időpontban. Ezek a vizsgálati eredmények összhangban vannak két korábbi, ugyanezen betegpopulációban végzett, placebó kontrollált regisztrációs célú vizsgálat eredményeivel.

Az adatok további elemzését a kutatók a következő hetekben fejezik be.
A cariprazine-t ezenfelül skizofrénia és bipoláris depresszió indikációkban is vizsgálják, valamint major depresszióban kiegészítő terápiaként.

Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati   kapcsolatok és PR vezetője korábban az MTI kérdésére elmondta, hogy a  cariprazine-t fő indikációban a skizofréniás betegek körében  vizsgálják, s a Forest Laboratories tervei szerint,  ennek a  vizsgálatnak a befejezése után, a két – a skizofréniás mellett a  bipoláris depressziós – indikációra együtt szeretnék bevezetni a  piacra.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.