Emlékbélyeg Ferenczy Károly születésének 150. évfordulójára

Emlékbélyeg kibocsátásával tiszteleg a Magyar Posta a nagybányai iskola vezető alakja, Ferenczy Károly festő születésének 150. évfordulója előtt; a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) Ferenczy-életműkiállításán szerdán és szombaton kihelyezett posta és meseposta is működik.

 

Sok gyermek bélyegeken találkozik először festményekkel, és talán a digitalizáció terjedése ellenére még mindig a bélyegművészet a legtöbbet reprodukált műfaj – emlékeztetett a Nemzeti Galéria kiállításán megrendezett Ferenczy-emlékbélyeg ünnepélyes forgalomba bocsátásán szerdán Szücs György, az MNG vezetője.

Rajnai Attila, a Magyar Posta gazdasági vezérigazgató-helyettese elmondta: a 420 forint névértékű bélyegen Ferenczy Károly Napos Délelőtt című festményét jelenítette meg Wiederkomm Ervin tervező Mester Tibor fotójának felhasználásával. A 300 ezer példányban nyomott bélyeghez tartozó díszborítékon Ferenczy egyik MNG-ben őrzött önarcképe, az alkalmi bélyegző grafikáján a festő aláírása található.

A Magyar Posta szerdán a Nemzeti Galériában kihelyezett postát működtet, ahol megvásárolható és postázható a Ferenczy-emlékbélyeg, a bélyegzett és posta-tiszta alkalmi boríték, bélyegújdonságok, elsőnapi borítékok és további filatéliai termékek.

Szombaton a múzeum családi napot rendez a Ferenczy-kiállításhoz, amelyben egész nap kihelyezett posta és meseposta működik majd, itt Ferenczy-bélyeg kirakó- és kvízjáték, UV-lámpás kódfejtés, térképes játék, memória játékok, bélyegzésgyűjtés “mesés” bélyeg ajándékokért és bélyegtervezés is szerepel a programok között. A nyitvatartási idő alatt működő kihelyezett postaszolgálaton szombaton is megvásárolható lesz a jubileumi bélyeg.

A Nemzeti Galériában délelőtt családi tárlatvezetés, kreatív műhely és mesesarok várja a látogatókat, akik délután Ferenczy Károlyról, a Ferenczy családról, valamint a Ferenczy Család Művészeti Alapítványról hallhatnak beszélgetést.

A családi nap részletes programjáról és a május 27-ig látogatható életmű-kiállításról a www.mng.hu honlapon találhatnak részletes információkat az érdeklődők.

Enhanced by Zemanta

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.