Könyvbemutató Budaörsön – A legeredetibb karácsonyi ajándék

Tavaly, a 2010-es év végén, karácsony előtt bekopogott hozzánk egy hölgy és megkérdezte, hogy tudnánk-e neki öt példányban könyvet gyártani, úgy, hogy mindegyik példánynak változna a címe és a borítója.

Digitális nyomda és grafikai stúdió is lévén, mondtuk, hogy természetesen! Igen ám, de még meg is kellene tervezni és számítógépen betördelni, mondta a hölgy és előszedett a táskájából jó néhány gyermekrajzot is illusztráció gyanánt! Már nagyon kevés idő volt hátra karácsonyig, mégis elvállaltuk a feladatot miután megtudtuk, hogy mivégre kellenne létrehozni ilyen szoros határidővel ezeket a könyveket.

Kapocsi Judit lejegyezte és összegyűjtötte unokái mindannapjainak történeteit, érdekes mondásait és mesévé varázsolta őket. Mondhatjuk tehát, hogy ezek a mesék valós elemeket tartalmaznak és hasonlóságuk a gyerekek mindennapjaival nem a véletlen műve! Nos a mesékből és rajzokból egy kis könyvecske “kerekedett”! Öt példányban készült el, névreszólóan, a kisebb unokáknak, azaz a főszereplőknek karácsonyra (persze egy példány maradt a nagyinál, biztos ami biztos!). Ennél egyedibb, eredetibb karácsonyi ajándék nehezen képzelhető el!

Ezek az igaz gyermektörténetek varázslatos egyszerűségükkel, szívmelengető mesékké formálva annyira csodásak, hogy felajánlottuk a szerzőnek a könyv kiadását.

Választhattunk volna hangzatosabb címet is, de a Nagymama meséi ezúttal nagyon találó! Eldöntöttük, hogy ha valakinek kedve támad hasonló módon meséket, történeteket írni, beküldheti hozzánk (www.starkiss.hu), hátha azokból is sikertörténet kerekedik és bekerül a “Nagyi meséi” sorozatba! Kérésre, akár meg is íratjuk szerzőinkkel azokat, a nagyik vagy mamik helyett!

Mindenkinek ajánljuk szeretettel mesekönyvünket! Kapocsi Judit unokái kikerekedett szemmel hallgatták a meséket, hiszen magukra ismertek bennük! Életre szóló élmény számukra ez a kis könyv! Olvasssák el Önök is a történeteket, hátha gyerekeikre és önmagukra ismernek bennük!

Kiss Sándor, igazgató
Acta Publica Kiadó

[pullquote]

Megvásárolható
a KönyvesPont webáruházban!

[/pullquote]

A szerző:
Dr. Kapocsi Judit,
Habilitált egyetemi docens, PhD, belgyógyász és klinikai farmakológus szakorvos, Semmelweis Egyetem I sz. Belklinika igazgató helyettes, a Klinikai Farmakológiai Részleg vezetője.

Unokák száma saját jogon: 3 (2 kislány, egy kisfiú). Férje révén még plusz 4 tiszteletbeli (2 kislány, két fiú), így összesen hét, 22 évestől másfél évesig!

Irodalmi munkássága:
Az Öregasszony és a Fiú (kisregény) 2009. Argumentum Kiadó;

Nagymama meséi, 2011., Acta Publica Kiadó

Ez utóbbi mesekönyv bemutatójáról adunk most hírt és kérünk mindenkit, aki hallja és kapja, tegye tiszteletét rendezvényünkön:

 

Meghívó

A Leopold Mozart Zeneiskola szeretettel meghívja Önt és családját

2011. december 2-án, pénteken 18 órakor,

Kapocsi Judit Nagymama meséi című mesekönyvének bemutatójára

A mesékből felolvas: Lux Ádám, színművész

A kiadványt a budaörsi Starkiss Kft. Acta Publica Kiadója adta ki.

Az rendezvényt levezényli: Roczó-Nagy Zoltán

A rendezvény után az írónő dedikál!

Helyszín: Leopold Mozart Zeneiskola kamaraterme, Budaörs, Rózsa u. 17.

Fellépnek a zeneiskola növendékei:

Dósa Bendegúz – cselló            Fejér András – cselló
Fejér Mária – hegedű                Gérus Rebeka – furulya
Kecskés Márton – trombita            Kern Laura – zongora
Kukucska Ákos – zongora            Sőreg Zsófia – zongora
Mocsáry Zsófia – furulya            Rádi Panna – furulya
Wijnands Emma – hegedű

A rendezvény keretében tartjuk a meghirdetett gyermekrajz pályázat eredményhirdetését és a díjak átadását.

A zsűri tagjai:  Répás Adrienn, Keszeg Valéria és Seres Péter képzőművészek

A pályamunkák a helyszínen megtekinthetők 2012. január 31-ig.

Mindenkit várunk szeretettel!

Comments Closed