XVI. Benedek pápa fogadta Erdő Péter bíborost

XVI. Benedek pápa fogadta Erdő Péter bíborost, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) elnökét pénteken a vatikáni Apostoli Palotában – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata az MTI-vel.

Mint írták, a találkozón jelen voltak a tanács alelnökei, Angelo Bagnasco bíboros, genovai érsek és Jozef Michalik, Przemyśl érseke, továbbá P. Duarte da Cunha, a CCEE főtitkára és Janka Ferenc, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának főtitkárhelyettese.

A CCEE kedden Rómában ünnepelte fennállásának negyvenedik évfordulóját. A találkozót Tarcisio Bertone bíboros, vatikáni államtitkár nyitotta meg, majd Erdő Péter köszöntötte a jubileumi konferencia meghívottait, köztük a vatikáni államtitkárt és Rino Fisichella érseket.

Beszédében Erdő Péter ismertette a CCEE elmúlt években folytatott  tevékenységét. Kitért az európai gazdasági és erkölcsi válságra, a világszerte tapasztalható keresztényellenességre, illetve a keresztények üldözésére is. Végül “nyitottságra, az Úrban való meggyökerezésre, a missziós lelkesedés erősítésére buzdította az egybegyűlteket” – olvasható a közleményben.

Comments Closed