Selmeczi: még várja a Fidesz a kormány számítását az eva 2012-es mértékéről

A Fidesz még várja a kormány számítását azzal kapcsolatban, hogy az egyszerűsített vállalkozói adó, az eva esetében mekkora adómértéket tart optimálisnak 2012-re – közölte Selmeczi Gabriella.

A Fidesz szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az MTI kérdésére felidézte: komoly és kemény vita volt az eva ügyében a frakció és a kabinet között, de végül kompromisszumos megoldás született. Az eva jövő évi adómértékére vonatkozó kormányzati számítást még várja a Fidesz, de Selmeczi Gabriella szerint ez órákon, napokon belül kiderül, hiszen azt a képviselőcsoportnak még egyszer meg kell majd tárgyalnia.

Hétfőn dőlt el, hogy megmarad az egyszerűsített vállalkozói adó 2012-ben, az összeghatára és az adómértéke azonban emelkedni fog. Előbbi 25 millióról várhatóan 30 millió forintra nő, utóbbi pedig 35-40 százalék közötti mértékre. Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője kedden azt mondta, a fideszes képviselők jelentős része 35-37 százalékra emelné az eva adómértékét, a kormányzat egy része viszont 40 százalékra. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy “a számok beszélnek”, a bevételi szempontok a legfontosabbak.

Comments Closed