Hurghadai baleset – Hazahozták az egyiptomi buszbaleset halálos áldozatait

Csütörtökön késő délután megérkezett Magyarországra az egyiptomi buszbaleset halálos áldozatait szállító katonai repülőgép – tudatta a miniszterelnök szóvivője az MTI-vel.

Szijjártó Péter közölte, hogy a holtesteket szállító An-26-os katonai szállító repülőgép 17:41-kor a kecskeméti légibázison landolt. A repülőtéren átadták a koporsókat a biztosító cégek szakembereinek, akik azokat elszállították, és a családokkal egyeztetnek – írta a szóvivő.

Az egyiptomi Hurghadában vasárnap a Best Reisen utazási iroda csoportja három autóbusszal a repülőtérre tartott, amikor az egyik busz felborult. A balesetben 11 magyar meghalt.

 

[pullquote]

A BUDAÖRSI INFÓ és a BUDAÖRSI INFÓ ONLINE támogatja a társadalmi gyűjtést, amely a Nemzeti Segélyvonalon keresztül folyik az egyiptomi buszbaleset áldozatainak hozzátartozói, illetve annak sérültjei számára.

Olvasóink a 1752-es telefonszám felhívásával egyszeri 250 forintnyi pénzadományt juttathatnak el számukra az öt legnagyobb magyar segélyszervezeten keresztül.

Kérjük, hívják a 1752-es Nemzeti Segélyvonalat!

[/pullquote]

 

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn utasította Hende Csaba honvédelmi minisztert, hogy haladéktalanul “hozzák haza” a Magyar Honvédség egyik repülőgépével a buszbaleset áldozatainak holttesteit. Benkő Tibor vezérkari főnök kedden azt mondta, amint az egyiptomi hatóságoktól megérkezik az értesítés arról, hogy a hurghadai buszbaleset halálos áldozatainak azonosítása befejeződött és át tudják őket adni, a Magyar Honvédség An-26-os szállítógépei három órán belül felszállhatnak.

A baleset sérültjeinek első csoportja kedden érkezett haza, majd állapotuktól függően szerdán és csütörtökön szállították Magyarországra a könnyebb, majd a súlyosabb sérülteket is. Az őket szállító repülőgépek Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren landoltak, majd valamennyiüket a Péterfy Sándor utca kórház Fiumei úti baleseti intézetébe szállították kivizsgálására.

Szijjártó Péter szerdán tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: csütörtök estére az összes sérült, a 11 halálos áldozat, valamint az áldozatok és sérültek ingóságai is megérkeznek Budapestre. Ekkor az áldozatokat szállító gép kapcsán azt közölte: a családok kérésére nem árulják el, hogy melyik magyarországi repülőtérre és pontosan mikor érkezik a repülőgép.

Comments Closed