Pléh rendőrautót loptak el a 4-es főút mellől

Ismeretlenek elloptak egy pléh rendőrautót , amelyet a baleset-megelőzési program keretében a 4-es számú főút mentén Szajol és Törökszentmiklós között helyezett ki a rendőrség – közölte a helyi rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

Pásztorné Kovács Ágnes tájékoztatása szerint a pléh rendőrautót vasárnap szerelték le és tulajdonították el ismeretlen tettesek. A rendőrség lopás bűntett megalapozott gyanújával indított nyomozást az ügyben – tette hozzá.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint 4-es főút Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakasza számít a legveszélyesebbnek a megyében: a statisztikák szerint évről évre itt történik a személyi sérüléssel járó balesetek tizede és a halálos karambolok 30-40 százaléka. Az okok között a gyorshajtás és a szabálytalan előzés vezet. Ezért helyeztek ki még augusztus végén Szajol és Törökszentmiklós közötti, valamint Fegyvernek belterületi szakaszán egy-egy pléh rendőrt és pléh rendőrautót, amelyeket az éjszakai láthatóságért fényvisszaverő fóliával láttak el. További két pléh rendőr és -rendőrautó pedig a baleseti statisztikák második helyén álló 32-es főút mentén, Jászalsószentgyörgy és Pusztamonostor belterületén kapott helyet.

Comments Closed